Osmancık'ta Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Gaziler Günü Kutlandı

Osmancık\'ta Gaziler Günü Kutlandı

Çorum Osmancık'ta 19 Eylül Gaziler Günü yapılan törenlerle kutlandı.

19.09.2014 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Osmancık'ta 19 Eylül Gaziler Günü yapılan tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

2002 yılında çıkarılan yasa ile her yıl 19 Eylül tarihinde kutlanan "Gaziler Günü" her yıl olduğu gibi bu yılda Osmancık’ta düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama Töreni Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

19 Eylül Gaziler Günü bilindiği gibi muharip gazi harbe katılıp ta harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlar günüdür.

Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin kararı ile vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verilmiştir.

2002 Yılında çıkarılan yasa ile 19 Eylül Günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir.

Bugün, her karış toprağı, şehit kanı ile sulanmış, aziz yurdumuzu korumak, kollamak için mücadele eden ve bu uğurda canını vermekten veya herhangi bir uzvunu kaybetmekten çekinmeden kahramanca mücadele eden gazilerimizi şükran ve minnet duyguları içinde bir kez daha anıyoruz.

Öğrencilerin okudukları şiirlerle Hükümet konağı bahçesindeki tören sona erdi. Törenin ardından törene katılan protokol üyeleri Osmancık Şehit Aileleri ve Gaziler derneğini ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarete Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı İrfan Kıymaz, Belediye Başkan yardımcısı Bülent Karagöz, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan ve askeri erkan katıldı.

Samimi bir sohbet ortamımın oluştuğu ziyarette gaziler askerlik anılarını ve yaşamış oldukları savaşları anlatırken duygulu anlar yaşandı.

Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü Şehit Aileleri ve Gazilerin sorunlarını dinleyerek "Gazilerimiz baş tacımızdır. Sorunlarının giderilmesi için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement