Osmancık'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Osmancık\'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Çorum Osmancık'tan kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirecek olan 10. Hac Kafilesinden 44 kişilik hac kafilesi dualarla uğurlandı.

20.09.2014 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık ilçesi’nde 10. hac kafilesi İkindi namazı sonrası Beylerçelebi (Ulucamii) önünde önünde yapılan dua, tekbir ve törenle yolcu edildi.

Yapılan törende Osmancık Müftü vekili Vaiz Ali Mustafa Yıldırım kutsal topraklara giden vatandaşlara ve onları uğurlamaya giden vatandaşlara hitaben şöyle konuştu:

"Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin, oralara varmanın aşkını hep içinde taşır. Çünkü o beldeler, yeryüzünde rabbimizin en mübarek saydığı, en mukaddes kıldığı, kutsadığı, yücelttiği, ayetlerinin olduğu, peygamberlerin ve son peygamber Hz. Muhammed’in (sav) makamı ve mekanının olduğu yerdir. Allah resulünün doğup büyüdüğü, yürüdüğü, vahyin indiği, yaşadığı, sevindiği, üzüldüğü, velhasıl hayatını yaşadığı ayak izlerinin olduğu, o kutsal beldelere yolculuktur. Bu yolculuk, İslamın 5 temel esasından biri olan, hac ibadetinin yapıldığı tek ve yegane mekan olan Beytullah’a, Arafat’a, Mina’ya ve Müzdelife’ye yapılan bir yolculuktur" dedi.

Tören esnasında bazı hacı adayı yakınlarının duygulanıp gözyaşı döktüğü gözlerden kaçmadı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement