Osmancık'ta Hıdrellez Şenlikleri Yarım Kaldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Osmancık'ta Hıdrellez Şenlikleri Yarım Kaldı

Osmancık\'ta Hıdrellez Şenlikleri Yarım Kaldı

Osmancık Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Hıdrellez Şenlikleri tamamlanamadan iptal edildi.

12.05.2014 02:13  Güncelleme: 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık Belediyesi tarafından organize edilerek her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez Şenlikleri Arafat Tepesi Hıdrellez Şenlik Alanında yapıldı. Binlerce vatandaşın hem piknik yapıp hem de izlemeye geldiği şenlik 13.00’da başladı.

Şenliğe Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Osmancık Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İrfan Kıymaz, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, belediye meclis ve il genel meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Şenlik alanına gelen binlerce Osmancıklı aile hem eğlenip hem de bir arada piknik yaptı. Yöresel Halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinlikler yerel sanatçılardan Funda ‘nın söylediği Türk Halk Müziği parçaları ile devam etti.  

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş Hıdrellezin baharın müjdecisi olduğunu ifade ederek konuşmalarına başladı. "Bugün hep birlikte baharın gelişini müjdeleyen Hıdrellez  Şenlikleri'nde yine bir aradayız. “dedi.  Geleneksel olarak mayıs ayında kutladığımız Hıdrellez bolluğun bereketin ve kardeşliğin adı olduğunu kaydeden Başkan  Karataş,  Bu etkinlikler kültürümüzü örf ve adetlerimizi gelecek nesillere aktarmada bir araç olacağının altını çizdi.  Böyle şenliklerde bir araya gelmek dostlukları pekiştirmek sosyal belediyeciliğin bir gereğidir. Diyen Karataş,  “Bizde bu gibi şenlikleri önemsiyoruz ve önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinin bilinmesini istiyoruz." dedi.

Hıdrellez Şenlikleri şiir ve yöresel yemeklerin jüri tarafından değerlendirmeye alındığı sırada  aniden başlayan fırtınayla karışık sağanak yağışın bir anda doluya dönüşmesiyle ardından da elektriklerin kesilmesi nedeniyle etkinlikler iptal edilerek tamamlanamadan bitti.










































 

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Osmancık'ta Hıdrellez Şenlikleri Yarım Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • abdullah guccuk: Yapılanlar güzel ama Osmancik daha guzeline layik ben istiyorum ki daha güzel şeyler olsun başkana başarılar dilerim Durmak yok yola devam 0 0 Yanıtla

Advertisement