Osmancık'ta Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması

Osmancık\'ta Kur\'an-ı Kerim Okuma Yarışması

Çorum Osmancık Belediye Kültür Sitesi'nde Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

26.03.2016 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık'ta Çorum İli İmamhatip Liselerinin katıldığı "Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışması düzenlendi.

Ev sahipliğini Osmancık Anadolu İmamhatip Lisesi'nin yaptığı yarışmaya Çorum il genelinden 9 İmamhatip Lisesi katıldı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği yarışmanın bu seneki koordinatörlüğünü Osmancık Anadolu İmamhatip Lisesi gerçekleştirdi.

Cumartesi günü Belediye Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Makineci yaptı. Makineci yaptığı konuşmada, " Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği programımıza hoşgeldiniz. Yüce kitabımız Kuran'ı yine Kur'an da geçen ayetlerle ifade etmek gerekirse " Bu Kur'an Müthiş Bir Haberdir", "Şüphesiz Kur'an En Doğru Yola İletir", "Diri Olanları Uyarması İçin", " Biz Kuran'dan Müminler İçin Şifa ve Rahmet Olan Şeyler İndiriyoruz" , "Eğer İnsanlar ve cinler bu Kuran'ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar vebirbirlerine her türlü desteği verseler yinede başaramazlar" , "Kuran'ı biz indirdik elbette koruyacakta biziz." İnsanlık için müthiş haberlerle dopdolu olan, en doğru adres olan, dirilere hitap eden, biz müminler için şifa ve rahmet kaynağı olan, bir benzerinin asla getirilemeyeceği, muhafızı da Allah olan yüce kitabımızı gençlerimizin ağzından dinleyeceğiz. Yarışmanın yapılmasında emeği geçen tüm herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Kuranı en güzel okuma yarışmasına başlanıldı. Jüri üyelerinin 5 katagoride puanlama yaptığı yarışmanın birinciliğini Çorum Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmamhatip Lisesi Öğrencisi Ceyhun Kayretli aldı. İkincilik ödülünü Çorum Anadolu imamhatip Lisesi öğrencisi Yasin Şeker alırken üçüncülüğü Sungurlu Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencisi Muhsin Ali Köksal aldı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri okul yöneticiler ve jüri üyeleri tarafından verildi. Programa Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, Ak Parti İlçe Başkanı Necmettin Tatar, Eski Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, okul müdürleri daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement