Osmancık'ta Orman Yangını Faciasından Dönüldü - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Orman Yangını Faciasından Dönüldü

Osmancık\'ta Orman Yangını Faciasından Dönüldü

Çorum Osmancık'ta yeni başlayan orman yangınını kara yolları işçileri söndürdü.

10.07.2014 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesi İnal Köyü mevkisinde yol kenarında henüz başlayan yangını oradan geçmekte olan karayolları 71. Şube Şefliği işçileri söndürdü.

İnal Köyü çam ormanlık alanı yol kenarında henüz başlayan ve çam ağaçlarına sıçramadan karayolları işçilerinin küreklerle müdahale ettiği yangın özverili bir çalışma sonunda etrafa sıçramadan söndürüldü.

Yoldan geçen sorumsuz kişi veya kişilerin attığı sönmemiş izmaritten çıktığı sanılan yangına işçiler küreklerle müdahale etti.

Ateşin etrafa yayılmasını küreklerle atılan topraklarla söndüren işçiler büyük bir yangın faciasını önleyerek ormanı yanmaktan son anda kurtardılar.

Yetkililer tarafından havaların çok sıcak oluşu orman yangınlarını körüklediği belirtilirken, "vatandaşlarımızın orman içlerinde, ormanlık alanlarda, yol kenarlarında ve piknik yaparlarken çok dikkatli olmaları istendi.

1 çam ağacının 1 günde 14 insanın veya canlının oksijen ihtiyacını karşıladığı düşünülürse tüm vatandaşlarımız orman yangınlarına karşı hassasiyet göstermeleri bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlanmalı ve Alo 177 hattı, 155 polis imdat veya 156 jandarma aranarak bilgi verilmelidir" dendi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Orman Yangını Faciasından Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement