Osmancık'ta Pazara Soba Kurdular - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Pazara Soba Kurdular

Osmancık\'ta Pazara Soba Kurdular

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde bazı pazarcı esnafları pazara ısınmak için soba kurdular.

08.01.2015 13:32  Güncelleme: 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde Kar ve soğuk pazarcı esnafını ve vatandaşları olumsuz etkilerken bazı pazarcı esnafları pazara ısınmak için soba kurdular.

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde Kar ve soğuk pazarcı esnafını ve vatandaşları olumsuz etkiledi. Kar ve soğuğun etkisini gösterdiği Çorum'un Osmancık ilçesi'nde her hafta Perşembe günü kurulan ilçe pazarındaki pazarcı esnafı, kendilerini soğuktan korumak için kimisi soba getirip kurdu, kimisi ise tezgâhlarının arkasına ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Sebze pazarına kurulan sobalar ve yakılan ateşler, vatandaşların ilgisini çekerken gözler soba kuran esnafa çevrildi. Soğuk havalara bile aldırmadan vatandaşların alışveriş yapma alışkanlığını bırakamadıklarını ifade eden pazarcı esnaflarından Şaban Özdemir, pazarcı esnafının kış aylarında kar altında ve soğukta zor koşullarda para kazanmak için çalıştıklarını belirtti. Özdemir; "Hava çok soğuk. Biz de üşüyoruz. Bu yüzden soba kurarak yaktık ve ısınıyoruz. Yakacak olarak evden getirdiğimiz odunları ve boş sebze kasalarını kullanıyoruz. Ne kadar soğukta olsa ekmek parası için pazara tezgâh açmaya mecburuz" dedi. Pazara birçok esnafın gelmediğine dikkat çekerek yeşillikleri soğuk ve don vurduğunun altını çizdi.
Birçok pazarcı esnafı üşümemek için tezgâhların yanında yaktıkları ateşte ısınırken, alışveriş için pazara gelen vatandaşlar da zaman zaman ateşin yanında ısındı.

HABER:Mustafa ULUSOY

.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Pazara Soba Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement