Osmancık'ta Sağlıklı İçme Suyu Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Sağlıklı İçme Suyu Çalışmaları

Osmancık\'ta Sağlıklı İçme Suyu Çalışmaları

Osmancık Belediye Başkanı, sağlıklı içme suyu çalışmaları kapsamında ilçedeki su depolarının kapasitesinin 7 bin metreküpe çıkarıldığını bildirdi.

14.07.2014 14:11  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık Belediye Başkanı Karataş, yaptığı açıklamada, ilçede yapılan içme suyu çalışmalarının devam ettiğini, amaçlarının sağlıklı içme suyunu ilçeye kazandırmak olduğunu belirtti.

İlçenin su tüketiminin günlük 6 bin metreküp olduğunu ifade eden Karataş, sağlıklı içme suyu sağlanabilmesi için içme suyu hatlarının bakteri içermeyen "polietilen" borularla değiştirildiğini ve toplam 4 bin 350 metreküp olan su deposu hacimlerinin de iki yeni depo inşası ile 7 bin metreküpe yükseltildiğini dile getirdi.

İçme suyu kontrolünün belediye bünyesinde kurulan otomasyon sistemi ile anlık olarak takip edildiğini vurgulayan Karataş,  şunları kaydetti:

"İlçemize daha temiz, daha sağlıklı içme suyu hizmeti vermek için başlatılan çalışmalar devam ediyor. İlçemizin içme suyu altyapısı bakteri içermeyen polietilen borularla yenilendi. İki yeni su deposu inşa edildi. İçme suyunun verimli kullanılması ve su kesintilerinin kontrolünü su otomasyon sistemi ile sağlıyoruz. Ayrıca suyun klorlanması işlemi de otomatik olarak yapılıyor."

İçme suyu ile sulama suyunun birbirinden ayırt edilmesi gerektiğini vurgulayan Karataş, su israfı nedeniyle kamu zararının önlenmesi için kaçak suyla mücadele çalışması başlattıklarını sözlerine ekledi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Sağlıklı İçme Suyu Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement