Osmancık'ta Sesli İlanlara Yeni Düzenleme - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Sesli İlanlara Yeni Düzenleme

Osmancık\'ta Sesli İlanlara Yeni Düzenleme

Çorum’un Osmancık ilçesinde gürültü kirliliğini önlemek amacıyla belediye hoparlöründen yapılan sesli ilanlara yeni düzenleme getirildi.

10.07.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesinde gürültü kirliliğini önlemek amacıyla belediye hoparlöründen yapılan sesli ilanlara yeni düzenleme getirildi.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine sesli ilanlarla ilgili bir düzenleme yapıldığını ve "ses yayın cihazı ile yapılan ilan ve duyurulara ilişkin" yönetmeliğin belediye meclisi tarafından onaylandığını söyledi.

Düzenlemenin gürültü kirliliğini önlemek ve insanların dinlenme hakkını korumak amacı ile yapıldığını belirten Karataş; "İlçemizdeki ses yayın sisteminden yapılan ilanlara yönelik vatandaşlarımızdan gelen şikayetler ve talepler üzerine yeni bir yönetmelik hazırladık ve bu yönetmelik belediye meclisimizde oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe girdi. . Bu yönetmelikle yapılacak ilanların niteliğini belirledik. Özellikle vatandaşların çok şikayette bulunduğu özel reklamların sesli ilan sisteminden yayınlanmasına son verildi. Yönetmeliğe göre sadece cenaze ilanları, acil kan anonsları, su ve elektrik kesintileri, insan kayıp ilanları, belediye etkinlikleri, olağan üstü hal ilanları ve devlet kurumlarınca yapılması zorunlu ilanlar sesli ilan sistemi aracılığı ile duyurulacak. Özel reklam talepleri ise basın yayın kuruluşları ile reklam ajanslarına yönlendirilecek." dedi.

İlanların yayınlanabileceği saatlerin de düzenlendiğini kaydeden Karataş, ilanların hafta içi günde iki defa 10.00 ile 14.00 saatlerinde yapılacağını, hafta sonu ise acil olmadığı sürece ilan yapılmayacağını, ayrıca yazılı başvuru olmadan da ilan talebi alınmayacağını belirtti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Sesli İlanlara Yeni Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement