Osmancık'ta Simülatörde Emniyet Kemeri Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Simülatörde Emniyet Kemeri Eğitimi

Osmancık\'ta Simülatörde Emniyet Kemeri Eğitimi

Çorum Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği 'nce ilçe içerisinde sürücülere emniyet kemeri ve çarpma simülatörü eğitimi verildi.

12.05.2015 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği, emniyet kemerinin trafikteki önemine dikkat çekmek ve emniyet kemerinin önemini uygulamalı göstermek için "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı"nı Osmancık'a getirttirdi ve emniyet kemerinin önemini göstermek için onlarca sürücülere önce sözlü anlatımlı, ardından da uygulamalı eğitim verildi.

Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği 'nde görevli Baş polis Muhammet Bulut tarafından verilen eğitimde sürücülere emniyet kemerinin önemi anlatıldıktan sonra simülatörde uygulamalı olarak gösterildi.

Yaklaşık 10 kilometre hızla giden aracın sabit bir cisme çarpması sırasında sürücüler emniyet kemeri takılı olduğu halde zor anlar yaşadı.

Simülatörde çarpma deneyimi yaşayan sürücüler, uygulama sonrası yaşadıklarını anlatırken emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini belirttiler.

Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği 'nde görevli Baş polis Muhammet Bulut, simülasyon aracını tanıtan programında emniyet kemerinin hayati önemini kavrayacak bilinçli bir toplum oluşturmak adına böyle bir eğitim kampanyası başlattıklarını belirtti.

Trafik kurallarına uyum açısından toplumda ciddi bir sorun olduğuna dikkati çeken Muhammet Bulut, emniyet kemeri takmanın ve özellikle trafik kurallarına uymanın kazaları büyük oranda düşüreceğine dikkat çekerek, "Emniyet kemeri kullanmanın çarpışmalı kazalarda insanların ağır yaralanmasını yüzde 45, ölmelerini de yüzde 65 oranında önlediği ya da engellediği biliniyor" ifadelerini kullandı.

Bulut, insanların görsel hafızasının kuvvetli olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle simülatörde verilen eğitimin akılda kalıcı olduğunu vurguladı. Sürücülerin özellikle çarpma simülatöründe zorlandıklarını hatırlatırken emniyet kemeri takılı olmasa simülatörden karşıya fırlayacaklarının altını çizdi.

Ülkede kazaları önlemeye yönelik birçok çalışma yaptıklarına dikkat çeken Bulut Bu yüzden çok basit önlemlerle kazaları en aza indirebileceklerini belirtti.

HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Simülatörde Emniyet Kemeri Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement