Osmancık'ta TEDES Devrede - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta TEDES Devrede

Osmancık\'ta TEDES Devrede

Çorum Osmancık'ta 01 Mart 2016 tarihi Salı Günü saat 08.00 itibariyle TEDES devreye giriyor.

29.02.2016 20:41  Güncelleme: 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sürücülerin Ceza yememek için hız limitlerine ve trafik kurallarına uymaları gerektiği belirtildi.

Çorum Osmancık'ta Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Trafik Elektronik Denetleme Sisteminin (TEDES) test çalışmalarında 1 aylık deneme süresinin tamamlandığı 01 Mart 2016 tarihi Saat 08.00 itibariyle Sürücülerin Ceza yememek için hız limitlerine ve trafik kurallarına uymaları gerektiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün "trafik kazalarının önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlamaması amacıyla" birçok şehirde TEDES projesini uygulamaya başladığı bu kapsamda Osmancık'ta Şubat ayı deneme süresinin tamamlandığı artık 01 Mart 2016 tarihi itibariyle sabah saat 08.00 den itibaren otomatik olarak da hız limitlerine ve trafik kurallarına uymayan sürücülerin araçlarının plakalarına cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

HIZ LİMİTLERİNE DİKKAT

Yetkililer, sürücülerin mağdur olmaması için trafik kurallarına ve hız limitleri ile ve ışıklı kavşaklarda geçiş kurallarına uymalarını istedi.

TEDES sisteminin amacının trafik güvenliğini sağlamak olduğu vurgulanırken sistem sayesinde hız limiti ihlalleri ile kırmızı ışık ihlallerinin otomatik olarak tespit edileceği bildirildi. Ayrıca ilçe merkezindeki kavşaklarda da akıllı kavşak sistemine geçildiği ifade edildi.

İlçe Trafik Komisyonunun Karayolları Kanuna göre açıkladığı hız limitleri ise şu şekilde:

"Gelgör Pirinç Fabrikası - Kamil yolu Kavşağı arası 70 kilometre, Kamil Yolu Kavşağı-Dereboğazı Köprüsü arası 50 Kilometre, Dereboğazı Köprüsü-Sanayi Kavşağı arası 70 kilometre"
HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta TEDES Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • iskiyipden: Hayırlı olsun. İskilepdede. Böyle güzel yollar olsa her 100m bir tedes olsa. İskilipde yaşamak mı suçumuz bitermi bu günler keşke meçlis taksi iskilihde de mesai yapsa 0 0 Yanıtla

Advertisement