Osmancık'ta TIR Dolusu Kaçak Sigara Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta TIR Dolusu Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Osmancık\'ta TIR Dolusu Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde bir TIR'a yapılan operasyonda 590 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

10.07.2014 00:48  Güncelleme: 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde Çorum İl Emniyet Müdürlüğü (KOM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir TIR'a yapılan operasyonda 590 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince; Mali Suçlara konu olan Gümrük Kaçağı malzemelerin ilimize girişi, satışa sunulması, diğer illere sevkiyatının engellenmesi ve dolaylı olarak Vergi kaybının önlenmesi amacı ile Osmancık D-100 karayolu üzerinde uygulama noktası oluşturulmuştur.

Risk Analizi çalışmalarına dayalı olarak 09.07.2014 günü gerçekleştirilen operasyonda; Karayolu taşımacılığı yapan bir firmaya ait TIR ile birlikte 2 şahıs yakalanmıştır.

Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde , Osmancık ilçesi üzerinden doğu illerinden batıya sevk edilmek istenen 3 milyon TL değerindeki 590 bin 500 paket (59.050 karton) gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre, D100 Karayolu'nda bahse konu ihbar çerçevesinde uygulama noktası oluşturuldu. Yapılan çalışmalar çerçevesinde bir TIR durduruldu. TIR'ın dorsesinde yapılan aramada çeşitli markalarda 590 bin 500 paket kaçak sigaraya el konuldu.
Şüpheliler hakkında 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara Nakletmek)suçundan yürütülen soruşturma neticesi Osmancık Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

yapılan açıklamada: "Gümrük kaçağı sigaraların yakalanması ile engel olunan kamu zararının 2.922.975 tl olduğu değerlendirilmektedir.

Ülke Ekonomisini tehdit eden her türlü kaçakçılık suçları ile mücadeleye aynı kararlılıkla devam edilecektir" Dendi




Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta TIR Dolusu Kaçak Sigara Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement