Osmaneli'de 2014-2015 Ders Yılının Son Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de 2014-2015 Ders Yılının Son Zili Çaldı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 3 bin 204 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

12.06.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 3 bin 204 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Osmaneli İlkokulu Okulu'nda, protokol mensuplarının da katıldığı bir karne dağıtım töreni düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Okul Müdürü Necip Akkanat, öğrencilere seslendi. Akkanat, "Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Başarılı olmanın en önemli aşaması kendine güvenmedir. Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Ancak unutmayınız ki boşa vakit geçirmek değildir. Tatillerde kitap okumanın yanında zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. Çünkü okumak, problemlerin, sıkıntıların kaynağını kurutur. Ayrıca 4. sınıfı tamamlayan ve aramızdan ayrılacak olan sevgili öğrenciler, adres sistemine göre ortaokullara gideceksiniz. Yeni okullar, yeni öğretmenler ve yeni arkadaşlar edineceksiniz. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ise, 2014-2015 eğitim-öğretim yılını huzurlu bir şekilde tamamlandığını söyledi. Öğrencilere hitaben konuşan Ekinci, "Karne, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değil, öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin değerlendirme olarak algılanmalıdır. Önümüzdeki bu tatilin sizleri kesinlikle rehavete düşürmemesini diliyorum. Unutmayın tembel, öğrenemeyen öğrenci yoktur. Okumanın bilincinde olmayan çalışmayan öğrenci vardır. Sizlere bol kitap okumanızı öneriyorum, okuma sevgisini kazandıktan sonra okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde, çalışma konusunda bütün engelleri aşarsınız" dedi.

Törende konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, yarıyıl tatilinin öğrenciler için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Öğrencilerimiz bu tatilde eksikliklerini değerlendirmeli önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına iyi hazırlanmalıdır. Bol bol kitap okuyarak, bu tatilin keyfini çıkarmalıdırlar. Her öğrenciler bizim için değerlidirler. Çünkü her öğrenci öğrenir ve öğretilir. Hiçbir aile çocuğunu başarısızlığı yüzünden yargılamasın. Her öğrencinin belirli bir yeteneği ve kapasitesi vardır. İnsan ne kadar iyi hazırlanırsa, gelecek nesillere daha iyi örnek olur. Hiçbir zaman baş koyduğunuz yoldan ve hedeften çıkmayın. O yolda emin adımlarla ilerlemeyi bilin. Yaz tatiliniz hayırlı olsun" diye konuştu.

Okul öğretmenleri ve velilerin de katıldığı törenin ardından öğrencilere karneleri sınıflarında protokol üyeleri tarafından verildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de 2014-2015 Ders Yılının Son Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement