Osmaneli'de Avcılık Belgesi Kursu - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Avcılık Belgesi Kursu

Osmaneli Merkez Avcılar Kulübünün girişimi, Bilecik Milli Parklar Şube Müdürlüğünü desteğiyle avcılık belgesi kursu düzenlendi.

24.10.2014 10:08  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli Merkez Avcılar Kulübünün girişimi, Bilecik Milli Parklar Şube Müdürlüğünü desteğiyle avcılık belgesi kursu düzenlendi.

Kulüp Başkanı Mustafa Öktem, Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki kursta, ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve kaynakların milli ekonomiye kazandırılmasının bilinçli avcılıkla mümkün olabileceğini söyledi.

Avlanmanın kayıtlı ve eğitim almış bilinçli avcılar tarafından yapılmasına izin verilerek kaynakları korumayı hedeflediklerini belirten Öktem, şunları kaydetti:

"Yurdumuzdaki av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, sürdürülebilir yönetimine ilişkin bakanlığın makro amaçları içerisinde, avcılığın kayıtlı, bilinçli şekilde yapılması, av hayvanlarına da yaşama hakkı sağlayacak silahlarla ve haftanın belli günlerinde av yapılması ve hayvanların üreme ve yavrulama dönemlerinde avın yasaklanması yatmaktadır. Belgeli avcıların aldıkları eğitimle etrafındaki insanlara ve belgesiz avcılara örnek olmaktadırlar. Doğal kaynakların tükenmez olmadığının anlaşılması, tabiattaki dengelerin, iyice bozulması hatta insanların avcılıkla ilgili konularda edindikleri bazı bilgilerle eski ve yanlış kanaatlerinden pişmanlık duyarak uzaklaşmaları avcılıkta eğitimin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu göstermektedir."

Öktem, kara avcılığı yapmak isteyen avcıların kursa katılıp devamında avlanma belgesini alması gerektiğini sözlerine ekledi. Kursa katılan 20 kursiyere avcılık belgesi verileceği bildirildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Avcılık Belgesi Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement