Osmaneli'de Bal Bereketi - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Bal Bereketi

Osmaneli\'de Bal Bereketi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde havaların bol yağışlı geçmesi nedeniyle doğadaki bitki florasının oldukça zengin bir çeşitlilik sağladığı, bu sebeple son yılların en verimli bal sezonunun yaşandığı belirtildi.

24.08.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde havaların bol yağışlı geçmesi nedeniyle doğadaki bitki florasının oldukça zengin bir çeşitlilik sağladığı, bu sebeple son yılların en verimli bal sezonunun yaşandığı belirtildi.

İlçede uzun yıllardır bal üreticiliği yapan Çetin Bozkurt, bu yıl oldukça verimli bir bal sezonu geçirdiklerini belirtti. Bozkurt, havaların bol yağışlı geçmesi nedeniyle doğadaki bitki florasının oldukça zengin bir çeşitlilik sağladığını kaydederek, "Bu nedenle yöremizde oldukça kaliteli ve bol miktarda bir bal sezonu geçirdik" dedi.

Ürettiği balın kalitesinin çok güzel olduğunu ifade eden Bozkurt, gezgin arıcılık yaptığını, ilkbaharda arılarını İznik ve Karamürsel dağlarına götürdüğünü, arılarının orada kestaneden faydalandığını dile getirdi. Daha sonra tekrardan arılarını kendi köyü olan Avdan köyüne getirdiğini dile getiren Çetin Bozkurt, ballarının kesinlikle doğal olduğunu ve hiçbir zaman balına katkı maddesi kullanmadığını dile getirdi. Balının doğal olması için kendisinin arı otu ekip yetiştirdiğini dile getiren Bozkurt, arıcılığın çok özen, itina ve hijyen isteyen bir iş olduğunu söyledi. Satılan ballarda çok sahtecilik olduğunu ve en çok hilenin balda yapıldığını dile getiren Bozkurt, "Bal alacak kişinin öncelikle bal aldığı kişiye güvenmeli bildik tanıdık yerden balını alıp tüketmeli" dedi.

Doğal ortamda hiçbir katkı maddesi kullanmadan bal ürettiğini kaydeden Bozkurt, yıllardır en yakın yardımcısı olan eşi ve oğluyla birlikte arıcılık yaptığını, şekersiz oldukça kaliteli bir bal ürettikleri ifade etti.

Bal hasadında Avdan köyünde bulunan Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise, "Çiftçimiz olan Çetin Bozkurt bugün bal çıkartacağını söyledi ve beni de davet etti. Biz de davete icabet ettik. Gördüm ki arıcılık işini çok özenerek ve isteyerek yapıyor. Her işte olduğu gibi bu arıcılıkta da çok özen istiyor. Yine gördüm ki çıkardığı ballar tamamen doğal. Bizim bölgemiz her ürüne elverişli olduğu gibi arıcılık için de uygun bir bölgemiz var. Doğal ortamda yetişen balları tüketicilerimiz gönül rahatlığıyla alabilirler" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Bal Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement