Osmaneli'de Çiftçiler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Çiftçiler Günü Kutlandı

Osmaneli'de Ziraat Odasının düzenlediği Çiftçiler Günü etkinliğinde en güzel meyve, sebze ve hububat yetiştiren çitçiler ödüllendirildi.

20.06.2013 11:13  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli ilçesinde, Ziraat Odası tarafından düzenlenen "Çiftçiler günü" etkinliğinde en güzel meyve, sebze ve hububat yetiştiren çitçiler ödüllendirildi.

Kaymakam Ali Ada, Sakarya Nehri Mesire Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, ekonominin canlanmasının tarımla olacağına inandığını ifade ederek, dünyadaki açlık ve dengesiz beslenme sorunlarının çözümünün tarımsal üretimle mümkün olacağını ve tarım sektörünü harekete geçirerek, üretimi gerçekleştirecek gücün çiftçiler olduğunu kaydetti.

Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver de Kurtuluş Savaşı'nda kazma, kürek ve kağnılarla cephede yer alan Türk köylüsü ve çiftçileri olarak büyük gurur duyduklarını söyledi.

Kentteki çiftçilerin ülkenin en güzel coğrafyasında yaşadıkları için şanslı olduklarını ifade eden Ünver, şöyle konuştu:

"Bölgede iklim ve toprak olarak turunçgiller dışında sebze ve meyve üretebilecek durumdayız. Çiftçilerimiz, sürekli olarak eğitimden geçirilerek ekim, üretim ve hasat aşamalarında hastalık, zararlılar ve uygun hasat dönemlerini bilerek ürünü uygun değerini bulacağı pazara sevk edilmeli. Bir sorunumuzda birinci sınıf tarım arazilerinin tarım dışı amaç ve sektörler tarafından telef edilmesidir. Bütün çiftçilerimizin 'Çiftçiler Günü'nü kutluyorum."

Konuşmaların ardından ilçede ve köylerde en güzel meyve ve sebze, en güzel örnek ve öncü olan çiftçilere ödüllerini, Kaymakamı Ada, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Alparslan Dankaz, İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozan ve AK Parti İlçe  Başkanı Yalçın Karaca ile Ziraat Odası Başkanı Ünver verdi.

Bilecik, Bursa, Düzce, Sakarya, Akçakoca, Ziraat Odası Başkanları, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, Marmara Zeytin Birliği Başkanı Hidayet Asa ve Pamukova Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Garip ile vatandaşların katıldığı etkinlikte, yerel sanatçı Fahrettin Şahin, sevilen türkülerini seslendirdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Çiftçiler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement