Osmaneli'de "Gaziler Günü" Törenleri - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de "Gaziler Günü" Törenleri

Osmaneli\'de "Gaziler Günü" Törenleri

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Gaziler Günü münasebetiyle törenler düzenledi.

19.09.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Gaziler Günü münasebetiyle törenler düzenledi.

İlk tören, Hükmet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Törene, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Rıza Gazel, Belediye Başkanı Münür Şahin, gaziler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askerler katıldı.

Buradaki tören sonrası Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, gazileri makamında kabul etti. Kabulde konuşan Kaymakam Çakıcı, "Bedenlerini toprağa ruhunu Cenab-ı Allah'a ulaştıran üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran şehitlerimizin değerli aileleri. Tek vatan, tek bayrak, tek millet için bayrak inmez, ezan susmaz felsefesiyle canını ortaya koyan şehitlerimizin yadigarları hepimize emanettir, biz bunun bilincindeyiz. Yeryüzünün birçok yerinde bizi yok etmek isteyen güçlere karşı mücadele veren gazilerimizin bu onurlu direnişini bugün hatırlayarak anıyoruz. Tüm gazilerimize şükran borçluyuz. Şehitlerimizin acısı devlet olarak hükumet olarak Türk milletinin birer ferdi olarak her zaman ciğerimizi sızlatıyor. Bu anlamlı günü hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Bugün özgür bir vatanda ezanlarımız özgürce okunuyor ay yıldızlı al bayrağımız özgürce dalgalanıyor bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz" dedi.

Gaziler, daha sonra İlçe Jandarma Komutan Vekili Rıza Gazel'i ve Belediye Başkanı Münür Şahin'i de ziyaret etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de 'Gaziler Günü' Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement