Osmaneli'de Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı Başladı - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı Başladı

Osmaneli\'de Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı Başladı

Bilecik’ in Osmaneli İlçe Müftülüğü ile Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri programları başladı.

16.04.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik' in Osmaneli İlçe Müftülüğü ile Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri programları başladı.

Fatih Camii'nde başlayan programda Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Namaz çıkışında cemaate pilav ve ayran ikram edildi. Kutlama programı akşam da Osmaneli Sosyal Hizmetler salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Düzmeşe Köyü Cami İmam Hatibi Nuri Baktemur tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, insanlığın dünya ve ahirette kurtulmasının reçetesinin Hazreti Muhammed'in (SAV) bildirdiklerini tasdik etmek, O'na tabi olmak, emirlerine isyan etmemek, O'nu örnek almak, O'na karşı muhabbet beslemek, sünneti seniyyesine uymak olduğunu belirtti. Bostancı, "Diller O'nu anlatmaktan aciz, kalemler kifayetsizdir. Nice aşıklar, nice edipler, nice bağrı yanıklar O'nu terennüm etmişler, kutlu doğumu ile teselli bulmuşlardır" dedi.

İl Müftüsü Necati Akkuş ise 'Peygamberimiz, Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)'nın üzerine salat ve selam olsun" diyerek başladığı konuşmasının bir bölümünde, "Kainatın özü olan insan, Allah Tealanın yeryüzüne hakim kıldığı, kendisini Rabbine kul olarak hazırlamış olduğu müstesna bir varlıktır. İnsanın yeryüzündeki değeri onun rengi, boyu, etnik kimliğiyle, cinsiyetiyle, zenginliği ve fakirliği ile ölçülmüyor. Allah Teala bizim her birimizi bir tarağın dişleri gibi eşit görüyor. Biz bir anne ile bir babadan dünyaya geldik. Peygamberimiz Efendimiz 'İnsanlar Adem'in çocuklarıdırlar, Adem ise topraktan yaratılmıştır' buyurmuştur" diye belirtti.

Daha sonra konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, Kutlu Doğum Haftasının bu yıl ki temasının "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlendiğini dile getirerek, dünyanın gittiği noktada zulüm ve kargaşanın bulunduğunu, her geçen karşılıklı anlayıştan her geçen uzaklaşıldığını söyleyen Çelebi, "Hepimiz bir anne, babanın çocuklarıyız, aile ortamında birlikte yaşamalı, evin dışına çıktığınızda birlikte yaşamalıyız.Bugün toplumda kavgalar hasetten, gıybetten, dedikodudan, insanlar arasında laf getirip götürmeden dolayı çıkar. Toplumda yaşamanın kurallarını Peygamber Efendimiz bize gösteriyor. Bu hayatta yaşarken dikkat edeceğimiz en önemli husus dilimizi korumak. Günlük ve sosyal hayatımızı yaşarken basit gördüğümüz o kadar büyük günahların içine düşebiliyoruz ki, onlar bizim hem manevi hem de toplumsal felaketimiz olabiliyor. Eğer bizim elimizden ve dilimizden etrafımızdaki insanlar zarar görüyorsa, orada biz Müslümanlığımızı sorgulayacağız. Bizim olduğumuz ortamda, yaşadığımız memlekette, yaşadığımız coğrafyada sıkıntılar baş göstermişse sorun bizdedir. Üzülerek ifade edelim ki, yeryüzüne ve İslam ülkelerine baktığımızda, maalesef büyük katliamlar, işkenceler ve sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunun da en önemli temel sorunlarından biri Hazreti Muhammed'i layıkıyla anlayamamak, sürekli okuduğumuz Kur'an'ın bize ne mesaj verdiğinden haberdar olmamaktır" dedi.

Program daha sonra Osmaneli İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahiler söylemesiyle geceye renk kattı. Hafta dolayısıyla şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Program çıkışında katılımcılara gül ve kitap verildi.

Kutlu Doğum kutlama programına, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkan Vekili Bekir Torun, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkan yardımcısı Zafer Seyyar, MHP İl Genel Meclis üyesi Orhan Uğur, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Osmanelili vatandaş katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement