Osmaneli'de "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim" Programı - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim" Programı

Osmaneli Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen "Uygulamalı girişimcilik eğitim" programı sona erdi.

13.05.2015 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli  Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen "Uygulamalı girişimcilik eğitim" programı sona erdi.

Kaymakam Edip Çakıcı, Belediye Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde, dünyanın uzun süredir küresel ekonomik krizle boğuştuğunu ve bunun Türkiye'ye de yansımalarının olduğunu belirterek, ülke ekonomisini geliştirmek için bu tür kurslara ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Ülkenin nüfus yapısının gençlerden oluştuğunu belirten Çakıcı, "Her şeyden önemlisi eğitim, eğitimsiz iş gücü hiçbir işe yaramıyor. Dünyada da ekonomik refahını artıran, büyümesini sağlayan, ruh gelişimcilerin ruhu girişimcilikte, insanın genetiğinde oluyor. Türk insanı da girişimci bir milletir. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren sektörlerde isteriz ki Osmanelili girişimciler de olsun. Türkiye'nin aydınlık geleceği girişimcilerimizin cesur ve inançlı karalarıyla olacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Münür Şahin de ekonomin genç girişimcilere ihtiyacının bulunduğunu vurgulayarak, eğitim sonunda girişimci adayların kendi iş fikirlerine yönelik planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflediklerini ifade etti.

KOSGEB Müdürü Cemil Bahçe ise gelecek yıllarda sanayisiyle ön plana çıkacak ilçelerden birisinin Osmaneli olacağını belirterek, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin müteşebbis olarak faaliyete geçmelerinin önemli olduğunu söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan da kurs neticesinde eğitimin hayata geçirilebilmesi noktasında desteklerin var olduğunu, girişimcilere yönelik 30 bin lira hibe kredi, 70 bin liraya kadar uygun ödeme koşullarında destek kredilerin bulunduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından kursa katılan bin 100 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement