Osmaneli'de Yatırımlar Hızla Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Yatırımlar Hızla Devam Ediyor

Osmaneli\'de Yatırımlar Hızla Devam Ediyor

Osmaneli’deki yatırımları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçedeki yatırımların koydukları hedefler doğrultusunda hız kaybetmeden ilerlediğini belirterek, "Yatırımlarımızda iktidar partisi olmanın avantajlarını kullanıyoruz" dedi.

29.11.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli'deki yatırımları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçedeki yatırımların koydukları hedefler doğrultusunda hız kaybetmeden ilerlediğini belirterek, "Yatırımlarımızda iktidar partisi olmanın avantajlarını kullanıyoruz" dedi.

Başkan Şahin, 2014 Haziran Ayında; Osmaneli Şehir Stadı'nın tekrar sentetik çim saha yapılması ve alt yapı dahil komple yenilenmesi ile başlayan yatırımların hız kesmeden devam ettiğini anlattı. Şehitler Parkı'na standartlara uygun çim futbol sahası ve tesislerini yaparak hizmete açtıklarını belirten Şahin, "İlimizdeki ilk arıtma tesisi yatırımı, kanalizasyon sistemi yatırımı 2015 yılında tamamlandı ve kesin kabulleri 2016 yılı içinde gerçekleştirildi. Osmaneli ilimizde ilk arıtma sistemine sahip ilçe olarak örnek model oldu. Doğalgaz çalışmalarında sona gelindi, su işleri altyapısı, yağmur suları alt yapısı tamamlandı. Elektrik hatlarının yer altına alınmasında ilimizde en yüksek oranda başarıyı yakalayan ilçeyiz. Alt yapı sorununun tamamı çözülen ilçemizde tüm yolları 2014 Temmuz ayında başlayarak yeniden yaptık. Osmaneli'de şu ana kadar yapılan yol 750 bin metrekare parke taş olarak bir rekor göstergesidir. Mevcutlarda dahil olmak üzere 5 milyon metrekareye yakın sanayi parseli ürettik. Parselasyon çalışmalarına devam ettiğimiz sanayi parselleri Türkiye'de ilk uygulamadır. Osmaneli'nin ihtiyacını karşılayacak yeni mezbahane yaptık ve 2016 yılında hizmete sunduk. Eski mezbahaneden boşalan alana, ahşap atölyesi açarak eski evlerin restorasyonunda kullanılacak ahşap malzemeyi kendimiz işlemeye başladık. Aynı yerde Lefke taşını işleyecek tesisi 2017 yılında kuracağız. 22 Adet Tarihi Osmaneli Konağı'nı sağladığımız fonlardan belediyemize yük olmadan aldık. Şu an bu evlerden 7'sinin restorasyonu devam ediyor. Tarihi Kentler Belediyeler Birliği'nden sağladığımız fonlarla restorasyon proje giderlerini hibe olarak temin ettik. Şehitler Parkı'nda toplamda 2 adet her biri bin kişilik sosyal hizmetler salonu yaptık" dedi.

Eğitimine destek sürüyor

Eğitime tam destek vermeye devam ettiklerini anlatan Başkan Münür Şahin, "Eğitimde milli eğitim ve üniversitelerimizle yoğun işbirliği içerindeyiz. Osmaneli'de Halk Eğitim Merkezi 2015 yılında Osmaneli mimarisi ile tamamlandı ve hizmete girdi. Osmaneli Şehit Osman Er İmam Hatip Orta Okulu inşaatı hızla ilerliyor. İnşallah 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek. "Osmaneli Çok Programlı Lisesi Projesi" onaylandı ve proje aralık ayında ihaleye çıkıyor. Atölyeleri ve yeni bölümleri ile Osmaneli eğitimi için çok önemli bir yatırım. İnşallah 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek. "Osmaneli Balaban İlk Öğretim Okulu Projesi" tamamlandı. Kurulun onayı sonrasında ihaleye çıkacak. Osmaneli'de ilk yurt yatırımı 2017 yılında bitecek. Anadolu Lisesi yanına "Kız Öğrenci Yurdu Projesi" aralık ayında ihaleye çıkacak ve inşallah 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek. Osmaneli öğretmenler acısından zorunlu hizmet alanı oldu. Osmaneli'de artık öğretmen açığı yok ve bu direk eğitim kalitesine olumlu bir etki gösterecek. Okullarımızın fiziki ortamları yenilendi ve 30 öğrenci standartını sağlayan sınıflarımızla tekli sistemde öğrenim süreci devam ediyor. Bilecik şeyh Edebali Üniversitesi'ne bağlı Osmaneli MYO (Meslek Yüksek Okulu)'na 5 yeni bölüm YÖK tarafından onaylandı. 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde inşallah öğrenci alımı gerçekleşecek. Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi'ni kurduk ve şu ana kadar 5 bin kişi bu merkezimizden faydalandı" diye belirtti.

Başkan Şahin, üniversitelerle işbirliğine büyük önem verdiklerini anlatarak konuyla ilgili şunları söyledi;

"Osmaneli hakkında sempozyumlar, çalıştaylar, kongreler düzenleniyor. Osmaneli mimarisi ve konakları, sokakları Türkiye ve yurt dışında akademisyenlerin ilgisini çekiyor. Yeni Zellanda, Londra ve yurt içinde bulunan akademisyenler, Osmaneli'yi konu ediniyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli MYO bu yıl düzenlediği "Uluslararası Osmaneli Sosyal Bilimler Sempozyumu" ile 250 akademisyenin ilçemize gelmesine sebep oldu. Üniversitelerle işbirliğimiz İlçemize büyük katkı sağlıyor."

Tekvandoda Dünya, Avrupa, Türkiye şampiyonlarını yetiştiriyoruz

Osmaneli Emniyet Müdürlüğü binasının 2016 yılında ihaleye çıkartıldığını ve inşaatın hızla ilerlediğini ifade eden Şahin, "İnşallah 2017 yılında hizmete girmiş olacak. Osmaneli Jandarma Karakolu ihalesi tamamlandı. Yapımına yakında başlanacak. Eski Bölge Trafik Binası'da Osmaneli Belediyesi'ne tahsis edilecek. "Osmaneli Jandarma Karakol Binası Projesi" ve yeri hazır halde ihale aşamasında, hastanemizin yanına "Toplum Sağlığı Merkezi"nin gelmesi ile Osmaneli sağlık acısından yeni bir bina daha kazanacak. "Toplum Sağlığı Merkezi" proje aşamasında ihaleye çıkarılabilecek düzeye geliyor. Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerimize elektriğin gelmesi ile birlikte yatırımlar tamamlanacak ve yatak kapasitemiz 150 kişiyi geçecek. Sağlık turizmi acısından çok önemli bir tesis daha kazanmış olacağız. Spor Toto ile birlikte 5 yeni tesisi daha bitiriyoruz. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile birlikte 3 halı saha, 1 tenis kordu, 1 basketbol sahası projesi bitmek üzere. Kendi imkanlarımızla bir adet halı sahayı hizmete açtık ve çocuklarımız kullanmaya devam ediyor. "1308 Osmaneli Belediye Spor" 16 branşta faaliyetlerini sürdürüyor. Üst liglere ve milli takımlara sporcu verme hedefimizi sürdürüyoruz. Tekvandoda Dünya, Avrupa, Türkiye şampiyonlarını yetiştiriyoruz" dedi.

Osmaneli lojistik merkezi oluyor

Başkan Münür Şahin, "Araç parkurumuzu güçlendirdik yeni araçlar alırken eskilerini de bakımlarını ve yenilemesini yaptık. Bir adet eksvaratör, 2 adet kamyon, 2 adet iş makinesi,1 adet greyder,1 adet itfaiye,1 Adet vidanjör, 2 adet pikap,1 adet traktör, 2 adet sulama aracı, 2 adet yeni 30 kişi kapasiteli toplamda 60 kişilik otobüsleri aldık. 1 Adet iş makinesi daha inşallah yıl sonuna kadar teslim alınmış olacak. İş makineleri sayesinde gücümüz artarken hizmet kalitesini ve hizmet hızını arttırdık. Osmaneli Belediyesi olarak yaşam kalitesini arttırmaya büyük önem veriyoruz. Sakarya kıyısında ve kent içinde 350 bin metrekarelik park hedefimizin 200 bin metrekarelik bölümünü tamamladık. Park ve sokaklara 60 bin adet ağaç diktik. Orman Müdürlüğü'müze ve duyarlı vatandaşlarımıza ağaç temininde gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz. İller Bankası, Çevre Bakanlığı, İşkur, Kosgep ve üniversitelerimizin destekleri için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Yapmakta olduğumuz 6000 metre yürüyüş ve bisiklet parkurumuz ve ayrı bir spor alanımız olacak. Bilecik TSM'den sağladığımız 100 adet bisikleti bu parkurda kullanacağız. "Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT Hattı" Osmaneli'den İstanbul-Eskişehir-Konya-Ankara hattına bağlanacak. Osmaneli lojistik merkezi oluyor. "Hal Proje'miz" komisyondan geçti. 2017'de "Osmaneli Belediyesi Hali" hizmete girecek. Hisarcık Beşevler Köyü'nde BEBKA ile paketleme ve ambalajlama tesisinin açılışını yaptık. Yine aynı alanda belediyemizin otogarı, benzin istasyonu da tamamlanmış olacak. Aile mezarlığımızı 2017 yılında hizmete açacağız. Osmaneli'nin merkezinde yapmakta olduğumuz konut ve iş yeri projemiz hızla ilerliyor. Taleplerin yoğun olduğu projemizle 24 adet konut ve 21 adet iş yeri inşaatı 2017 Temmuz ayında bitecek. 2017 yılında TOKİ ile 100 konut ve iş yerleri projemiz başlayacak. Osmaneli Belediye'miz inşaat yatırımlarına devam edecek" diye belirtti.

İktidar partisi olmanın avantajlar

Yatırımların, hız kaybetmeden Osmaneli için koydukları hedeflere doğru ilerlediğini, bu konuda iktidar partisi olmanın avantajlarını kullandıkları anlatan Şahin, şunları söyledi;

"Yatırımlar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Bakanlarımızın onayı ile gerçekleşiyor. Milletvekilimiz Halil Eldemir, İl Başkanımız Fikret Karabıyık, İlçe Başkanımız Yalçın Karaca, Belediye Başkan Yardımcımız Hayati Kaba, Belediye Meclis Üyelerimiz Turhan Ağdağ, Yalcın Yağız, Bekir Torun, Şaban Güdem, İl Genel Meclis üyemiz Hakan Özkan ve Ak Partimizin değerli her kademe kadın, gençlik, yönetim kurulu üyelerinin tümünün çalışmalarıyla yatırımlarımız hızla tamamlanıyor. Emeği geçenlerin tümünden Allah razı olsun. Osmaneli birlik ve beraberlik içinde hedeflerine ilerlerken yatırımlarımızda da hızla yükselerek gururumuz oluyor. Yine yatırımlarımızın gerçekleşmesinde emeği olan Valimiz Süleyman Elban ve Kaymakamımız Edip Çakıcı ve il ve ilçemizin değerli bürokratlarına da teşekkür ediyoruz. Osmaneli'ye büyük hizmetleri geçmiş ve görevi başında vefat eden eski Osmaneli Belediye Başkanı'mız Mustafa Selahattin Çetintaş'ı bir kez daha rahmetle anıyor, değerli hizmetleri için Allah razı olsun diyoruz."

(ZC-MET-Y) - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Yatırımlar Hızla Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement