Osmaneli'deki 1. Amatör Futbol Ligi Müsabakasında Çıkan Olaylar - Son Dakika
Spor

Osmaneli'deki 1. Amatör Futbol Ligi Müsabakasında Çıkan Olaylar

Osmaneli\'deki 1. Amatör Futbol Ligi Müsabakasında Çıkan Olaylar

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, 24 Nisan 2015 günü Osmaneli İlçe Stadı’nda Osmaneli Gençlerbirliği ile Bilecik İl Özel İdare Kulüpleri arasında oynanan 1. Amatör Ligi futbol müsabakasında sonrası yaşanan olaylar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

16.05.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, 24 Nisan 2015 günü Osmaneli İlçe Stadı'nda Osmaneli Gençlerbirliği ile Bilecik İl Özel İdare Kulüpleri arasında oynanan 1. Amatör Ligi futbol müsabakasında sonrası yaşanan olaylar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, normal seyrinde devam eden maç esnasında bir grup seyircinin tribün tellerini zorlayarak sahaya atlamak istediği, yapılan sözlü müdahalelere rağmen söz konusu seyirci grubunun devam eden müsabaka esnasında sahaya atladığı belirtildi. Açıklamada, "İlk etapta sahaya giren seyirci grubuna müdahale edilerek saha dışına çıkartılmış, fakat sahaya atlamak isteyen diğer seyirci grubunun tel örgüleri aşmak için yüklenmesi, sahaya girmeye başlaması üzerine yaşanan izdihamın önlenmesi ve seyircilerin sahaya girmesinin engellenmesi için müdahalede bulunulmuştur. Sona eren maçın devamında olaylar yoğunlaşmış, sporculara ve güvenlik güçlerine yabancı maddeler atılmış, fiili ve sözlü saldırılarda bulunulmuştur. Bunun üzerine güvenlik güçlerimiz ve sağduyulu vatandaşlarımızın gayretleri ile olaylar bastırılmış ve kalabalık dağıtılmıştır" denildi.

YAŞANAN OLAYLARDA 7 POLİS YARALANDI, 35 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Açıklamanın devamında, yaşanan olaylarda müdahale esnasında vatandaşların yaralanan olmadığı, ancak güvenlik güçlerinden 7 polisin hafif şekilde yaralandığı belirtilerek, "Bu olayların meydana gelmesinde etkin rol oynayan, sahaya atlayan, yabancı maddeler atan, güvenlik güçlerine mukavemette bulunan 35 kişi tespit edilmiş olup, meydana gelen olaylar hakkında; Spor Alanlarına Yasak Madde Sokmak ve Müsabaka Düzenini Bozmak, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet ve Görevi Yaptırmamak İçin Direnmek, Görevli Memura Mukavemet suçlarından yasal işlem başlatılmış, şüphelilerin alınan ifadeleri ile tamamlanan tahkikat evrakları ikmalen Osmaneli Cumhuriyet Savcılığına gönderilmiştir" denildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Osmaneli'deki 1. Amatör Futbol Ligi Müsabakasında Çıkan Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement