Osmanelili Vatandaşlar Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Osmanelili Vatandaşlar Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor

Osmanelili Vatandaşlar Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bilecik’in Osmaneli ilçesinde de düzenlenen demokrasi nöbetinde, okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen dualar ile vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

26.07.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bilecik'in Osmaneli ilçesinde de düzenlenen demokrasi nöbetinde, okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen dualar ile vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Osmaneli Belediyesi tarafından, belediye binası önünde gerçekleştirilen demokrasi nöbetine, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin,Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, Malmüdürü Metin Can, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, AK Parti Kadın Kolları üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Nöbette, hep bir ağızdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine ve birlik ile beraberlik adına sloganlar atıldı.

"Meydanlar bu şekilde dolduğu sürece hiçbir güç bizi yıkamaz"

Programda Konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin fedakar, cefakar ve sadakatli vatandaşlar oldukça, bu vatanın bölünmeyeceğini, okunan bu ezanların dinmeyeceğini ve Türk bayrağının göklerden inmeyeceğini söyledi. Başkan Şahin, "Sizler böyle meydanları doldurduğunuz sürece bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bizi ne paralel yapı yıkabilir, ne Amerika yıkabilir, ne İsrail ne Almanya yıkabilir. Anadolu'yu bizler kolay kazanmadık. İstiklal savaşını, Çanakkale savaşını destansı mücadelelerle kazandık. Anadolu cennet vatanın, dünyanın en güzel yeridir. Dört mevsimi yaşayan bu güzel ülkede herkesin gözü var. Biz biriz, beraberiz, sizlerle birlikteyiz. Bizler beraber olduğumuz sürece kimsenin bize gücü yetmez" dedi.

Kaymakam Çakıcı'dan nöbet tutan kadınlara özel teşekkür

Osmaneli kaymakamı Edip Çakıcı ise yaptığı konuşmada, vatandaşların buraya toplanmasının asıl sebebinin vatan ve Kur'an-i Kerim sevgisi olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Çakıcı, "Sizi buraya hangi sevgi getirdi biliyor musunuz? Vatan sevgisi getirdi, Kuran sevgisi getirdi, birlik beraberlik sevgisi getirdi. Burada özellikle birilerine teşekkür etmek istiyorum. Burada kadınlarımız vardı, teyzelerimiz vardı onlar hiç ayrılmadılar onlar hep buradaydı onlara özellikle teşekkür ediyorum. Gençlerimize teşekkür ediyorum, sizler burada bulundukça vatanın birlik ve beraberliğini hiç kimse bozamayacaktır. Hiç bir dış güçler, hainler emellerine ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Osmaneli Demokrasi nöbetine ara vermeden devam ederken, Osmaneli Belediyesi tarafından organize edilen programda Bilecik Şeyh Edebali Tasavvuf Musiki Korosu demokrasi nöbeti tutan Osmanelili vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Okunan ilahiler ve şiirler, vatandaşların duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Program sonunda İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde şehit olan polis, asker, vatandaşlar ve tüm şehitler için dua etti. Osmaneli Belediyesi tarafından demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara lokma ikramı da yapıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanelili Vatandaşlar Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement