Osmangazi'de Kış Ayları Renkli Geçecek - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'de Kış Ayları Renkli Geçecek

Osmangazi\'de Kış Ayları Renkli Geçecek

2016-2017 kış dönemini kapsayan etkinlik takviminde konferanslar, söyleşiler, yarışmalar ile çeşitli konser ve festivaller yer alıyor.

22.09.2016 17:00  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi, vatandaşlarının kültür sanat etkinlikleriyle dolu bir yıl geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

İlki Ekim Ayı'nda gerçekleştirilecek olan ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü Özlem Ece'nin konuşmacı olarak katılacağı, "Yerel Yönetimlerde Kültürel Planlama" isimli konferansla başlayacak etkinlik takviminde 7 farklı konu ve konuşmacının yer aldığı konferanslar yer alıyor. Bursa'da kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi olan Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansların konu başlıkları ve konuşmacıları şöyle;

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Zeynep Oktay'ın katılacağı 'Destanlar, Hikayeler, Fıkralar', Düzce Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu'nun katılacağı 'Şeyh-ül Müverrihin Halil İnalcık', U.Ü. Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı'nın katılacağı, 'Suriye Krizi ve Türkiye'nin Ortadoğu Politikası', Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Sürün'ün konuşmacı olarak yer alacağı, 'İpek Kenti Bursa'da Tekstilin Öyküsü - Geçmişin Işığında Aydınlanan Tekstil Sanatından Geleceğin Tasarımına' konferansı ile İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Bitmez'in katılacağı 'Türk Müziği Tarihi' konulu konferans ve canlı performans.

Konferansların dışında, Ekim 2016 - Mayıs 2017 tarihleri arasında Seyyid Usül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek 'Bursa'nın ve Balkanların Gönül Sultanları Söyleşileri' ile Türk Edebiyat ve Sanat Tarihi'nde derin izler bırakmış isimler etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek söyleşilerle anılacak. U.Ü. Devlet Konservatuarı ile birlikte düzenlenecek Uluslararası Müzik Sempozyumlarının dışında, Mevlana Liselerarası Şiir Yarışması, Genç Star Liselerarası Müzik Yarışması, Feraizcizade Mehmet Şakir Efendi Oyun Yazma Yarışması gibi yarışmalarla Üzüm Festivali, Zeki Müren'i Anma Gecesi, Yıldırım Gürses'i Anma Gecesi gibi özel geceler, Osmangazi Belediyesi'nin 2016-2017 Kültür Sanat takviminde yer alıyor.

Bunların dışında, Gökdere Kültür Merkezi'nde periyodik olarak düzenlenecek Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Konserleri, Tiyatro Kursları, Halk Dansları Kursu ve Şeb-i Arus programları da, Osmangazi'de yaşayan sanatseverlerin beğenisine sunulacak diğer etkinlikler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'de Kış Ayları Renkli Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement