Osmangazi Hizmette Sınır Tanımıyor - Son Dakika
Yerel

Osmangazi Hizmette Sınır Tanımıyor

Osmangazi Hizmette Sınır Tanımıyor

Osmangazi Belediyesi’nin hizmetleri ilçe sınırlarını aştı.

13.11.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi'nin hizmetleri ilçe sınırlarını aştı. Mustafakemalpaşa ilçesinde evinde düşerek kalçasını kıran ve eşi tarafından bakımı güçlükle yapılabilen 70 yaşındaki Güler Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın devreye girmesi üzerine, belediyeye ait ambulansla evinden alınarak Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi.

Sosyal sorumluluk projeleri ile ilçede çalmadık kapı bırakmayan, 7'den 70'e yardıma muhtaç vatandaşların derdine çare olan Osmangazi Belediyesi, ilçe dışından gelen taleplere de sessiz kalmıyor. 'Belediyem Benimle' proje ekibinin çalışmaları sırasında, Mustafakemalpaşa ilçesinde düşüp kalçasını kırdığı için bakıma muhtaç olduğunu söyleyen 70 yaşındaki Güler Şahin'in yardım talebi karşısında harekete geçen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile temasa geçerek, aileye yardımcı olmak istediğini iletti. Her iki başkanın görüşmelerinin ardından, eşi Kenan Şahin ile evde yalnız yaşayan yaşlı kadının huzurevine yerleştirilmesi için teşebbüste bulunuldu.

Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile irtibata geçilerek, yaşlı kadının kalmasıyla ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından, Belediyem Benimle ekibi ambulansla Mustafakemalpaşa'ya giderek Güler Şahin'i evinden aldı. Şahin'in evden alınması sırasında yaşlı çifti yalnız bırakmayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, "Bu topraklarda yaşayan herkes bizlere emanet. Güler teyzemizde, Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'ın katkısıyla huzurlu bir ortamda yaşama imkanına kavuşuyor. Bizim aile yapımızdaki o birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunun belediyeye yansımış yüzünü bu gün burada görmüş oluyoruz" dedi. Başkan Kurtulan, evinden sedyeyle taşınmasına da yardımcı olduğu yaşlı kadına ambulansa kadar eşlik ederek uğurladı.

Osmangazi Belediyesine ait ambulansla yola çıkan Güler Şahin ile eşi Kenan Şahin'i, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Başkan Dündar karşıladı. Yaşlı çifte geçmiş olsun diyen Başkan Dündar, "Belediyem Benimle' projesi ile Osmangazi'de vatandaşımızın derdini dinleyip, ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Güler teyzemiz, eşi ve akrabaları aracılığı ile bizden yardım talep etti. Bizlerde imkanlarımızı zorlayıp kendisini Mustafakemalpaşa'dan alarak huzurevine yerleştirilmesine aracılık ediyoruz. Sosyal devlet ve sosyal belediyeciliğin güzel bir örneği. Önemli olan onların mutlu ve sağlıklı şekilde yaşaması. Bizler her zaman halkın yanındayız" dedi.

Dündar, ambulanstan indirilerek kalacağı odasına götürülen Güler Şahin'i odasına kadar yalnız bırakmadı. Yatağına yatırılan kadınla sohbet eden Dündar, ardından huzurevinde kalan yaşlıların yanına inerek dertlerini dinledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazi Hizmette Sınır Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement