Osmangazi Meclisi 2013 Yılı Faaliyet Raporu İçin Toplandı - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Meclisi 2013 Yılı Faaliyet Raporu İçin Toplandı

Osmangazi Meclisi 2013 Yılı Faaliyet Raporu İçin Toplandı

Osmangazi Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu Kabul edildi.

12.04.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi için ikinci kez toplanan Osmangazi Belediye Meclisi, yasa gereği Meclis Başkanvekili Ünal Aksoy'un başkanlık ettiği toplantıda, Osmangazi Belediyesi'nin 2013 yılı faaliyet raporunu, oy çokluğu ile kabul etti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen ilk meclis toplantısının ardından, 2013 yılı faaliyet raporu görüşmeleri için gerçekleştirilen 2. birleşimde, CHP grubu adına söz alan grup sözcüsü Recep Çohan, "Sadece bu günü değil, Osmangazi'nin geleceğini kurtaran, marka ve modern bir Osmangazi inşa etmek, hoşgörü ve iyi niyet çerçevesinde, halkımızın yaşam kalitesini artıracak projelere destek olacağız. İnsanımızın yaşamını kolaylaştıracak projelere destek verirken, yanlışlarında karşısında durup, takipçisi olacağız" dedi. MHP adına söz alan Cemil Aydın da konuşmasında, "Bu dönem, belediyenin daha şeffaf ve hesap verebilir şekilde yönetilmesini istiyoruz. Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönemde, yapıcı eleştirilerimizi sürdürürken, yanlış gördüğümüz işlerin de karşısında ve takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"OSMANGAZİ İÇİN TEK YUMRUK OLMALIYIZ"

Muhalefetin ardından yapılan eleştiri ve 2013 yılı faaliyetlerini değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçen 5 yıllık sürede samimi ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergilediklerini, asla kafalarının arkasında bir planlarının olmadığını söyledi. Dündar, "Evet, biz son derece samimiyiz ve bu samimiyeti herkesten bekliyoruz. Osmangazi için tek yumruk olup çalışırsak, bundan herkes kazançlı çıkar. Elbette muhalefet olacak, ancak, yapıcı muhalefet olursa bundan kimse zarar görmez. Biz bu şehri yeniden ihya edecek, yeniden imar edecek vizyon projeler geliştirdik. Son derece uyumlu çalışarak, birçok projemizi muhalefetin de onayı ile hayata geçirdik. İhtisas komisyonlarımız iktidarıyla, muhalefetiyle Osmangazi'nin geleceği için çalışıp proje geliştirdi. Bunun önümüzdeki dönemde süreceğine inanıyorum" dedi.

"DEVASA PROJELER ARTIK SIRADANLAŞTI"

Geçen 5 yıllık sürede Osmangazi'de bir çok en ve ilkleri hayata geçirdiklerini, ortaya koydukları hedefleri dönem içerisinde revize edip ikiye katladıklarını ifade eden Dündar, "Osmangazi'de devasa projeler artık sıradanlaştı. Artık otoparkları, meydanları konuşmuyoruz, çünkü onlar hayata geçirilen projelerin birer parçası haline geldi. Geçtiğimiz dönem, sadece akıllı bütçe yönetimi sonucu ihalelerdeki kırımlardan tam 60 milyon lira kazanç elde edip bunu yatırıma dönüştürdük. Mahallelerimizin ve sokaklarımızın nefes alabilmesi için geliştirdiğimiz projeleri hayata geçirmek için, yalnızca kamulaştırmalara 225 milyon liranın üzerinde para ödedik. Hizmet gittikçe vatandaşın talepleri de artıyor, artacak. Bizler de bu talepleri bir bir yerine getireceğiz. Modern ve yaşanabilir bir şehri birlikte inşa edeceğiz" dedi.

"KARARLIYIZ, SAMİMİYİZ, ŞEFFAFIZ"

Osmangazi'nin en büyük sıkıntısının plansız ve çarpık yapılaşma olduğuna dikkat çeken Dündar, "Vatandaşımız yıllar boyunca belediyenin önünde gitmiş. Önce evler, sokaklar, mahalleler kurulmuş, ardından belediye hizmet götürmüş. Plansız ve çarpık yapılaşma sonucu kentte nefes alacak alan kalmamış. Biz geçtiğimiz dönem planlı şehirleşmenin adımlarını attık. Hamitler, Bağlarbaşı ve Demirtaş gibi bölgelerimizde imar planlarını yenileyerek, modern yaşam alanlarının önünü açtık. İnşallah bunu tüm Osmangazi'ye uygulayacağız. Hazırladığımız Kentsel Dönüşüm Master Planıyla, bunun altyapısını oluşturduk. Bizler bu konuda son derece kararlıyız. Bizden önceki yönetimler her dönem bir mahalleyi kurtarsa, bu gün yaşadığımız sıkıntılar olmazdı. Biz bu şehre sahip çıktık. Hedefimiz, kimseyi ne mağdur, ne de rant sahibi yapmadan dönüşümü hayata geçirmek. Biz bu konuda kararlıyız, samimiyiz, şeffafız" diye konuştu.

Başkan Dündar'ın konuşmasının ardından Meclis 1. Başkan Vekili Ünal Aksoy'un Meclis'in onayına sunduğu Osmangazi Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi Meclisi 2013 Yılı Faaliyet Raporu İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti
    11:59 İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti

    İzmir Valisi Süleyman Elban, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlanacağı Cumhuriyet Meydanı'na tüm İzmirli hemşehrilerini davet etti.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı
    11:58 Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı

    Giresun'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda çeşitli miktarlarda sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan G.H. ve S.O.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.O.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, G.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi
    11:57 Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde geçmiş yıllarda meydana gelen sellerin ardından denize sürüklenen ve sahilden toplanan eşyalar, öğrencilerin eliyle sergiye dönüştürüldü.

  • Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası
    11:56 Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası

    Aydın-Denizli Karayolu üzerinde etkili olan yağış sonrası kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybolan bir tır, yolu kapatırken, tır şoförü yaralandı. Kaza sonucunda tırın yolu tamamen kapatmasıyla bir süre trafiğe kapanan yol, tırın kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Yaralı şoförün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    11:54 Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan antik kentlerde Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Odeon Travel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, katılımcılara bilgi verdi. Stratonikeia'da yılın 12 ayı devam eden kazı çalışmalarında önemli eserler bulunduğunu belirten Söğüt, Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda yapılan çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan yapıların yeniden ayağa kaldırıldığını dile getirdi. Programa 130 öğrenci ve akademisyenler katıldı.

  • Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    11:54 Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Şırnak'ın Kayaboyun köyünde meydana gelen trafik kazasında, ismi öğrenilemeyen 3 teknik servis elemanı yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Şırnak ve Cizre'deki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı
    11:53 Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı

    Denizli'de evinde yapılan aramada uyuşturucu serası ortaya çıkan zehir taciri tutuklandı. Polis ekipleri, şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzemeler ele geçirdi.


Advertisement