Osmangazi Ziraat Odası Başkanı'ndan Başkan Kocadon'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Osmangazi Ziraat Odası Başkanı'ndan Başkan Kocadon'a Ziyaret

Osmangazi Ziraat Odası Başkanı\'ndan Başkan Kocadon\'a Ziyaret

Bursa’nın Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek, Bodrum ile tarımsal faaliyetler konusunda işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti.

27.08.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret ederek, Bodrum ile tarımsal faaliyetler konusunda işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim'e Bodrum Belediye Meclis Üyesi ve Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç eşlik etti. Hakan Ekim, Bursa'da üretilen ve yurt dışına ağırlıklı olarak ihraç edilen siyah incirlerin döllenmesi için Ege Bölgesi'nde yoğun olarak üretilen, ilek denilen erkek incirlere ihtiyaç duyduklarını belirtti. Konuyla ilgili Bodrum Ziraat Odası ile görüşmelerde bulunarak, önümüzdeki yıl için yoğunluk olarak Bodrum'un Yalıçiftlik ve Ortakent mahallelerinde üretimi yapılan ilek incirlere talip olduklarını söyledi. Yapılacak bu anlaşma ile Bodrum ve Osmangazi ilçeleri arasında tarımsal işbirliğinin de yolu açılacak.

Bodrum'un geçmişinde ekonomik açıdan önemli bir yer tutan Bodrum mandalinasının ardından Bodrum incirinin de günümüzde hak ettiği noktaya gelmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, tarımsal işbirliklerini her geçen gün ilerlettiklerini kaydetti.

"AMACIMIZ TARIM İLE TURİZMİ BİRLEŞTİRMEK"

Bodrum'un yerel değerlerine sahip çıkmak amacıyla yapılan girişimlere her zaman destek olduğunu söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum mandalinasının ardından Bodrum incirinin yeniden değer kazanmasını sağlayacak bu işbirliğinden büyük memnuniyet duydum. Bodrum Belediye Başkanı olarak ben de bu konuda elimden gelen desteği sunacağım. Bodrum sadece bir tatil kenti olmamalı insanların gözünde. Bodrum, yerel değerlerini korumaya çalışan, yaz kış yaşayan bir kenttir. Biz yöneticiler olarak bu değerlerimizi yaşatmanın yolunu açmak, Bodrum ekonomisine katkı sunmak ve üreticilerimizin ekonomik durumunu güçlendirmek için çalışıyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazi Ziraat Odası Başkanı'ndan Başkan Kocadon'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement