Osmaniye 5 Yıl Görev Yaptığı Adliyede Tören - Son Dakika
Güncel

Osmaniye 5 Yıl Görev Yaptığı Adliyede Tören

Osmaniye 5 Yıl Görev Yaptığı Adliyede Tören

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanırken, Mersin, Adana'nın Kozan İlçesi ve Osmaniye'de de tören düzenledi.

01.04.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanırken, Mersin, Adana'nın Kozan İlçesi ve Osmaniye'de de tören düzenledi. Mersin'deki tören, Kiraz'ın mesleğinin ilk yıllarında staj yaptığı adliye önünde yapıldı. Hakim, savcı ve avukatla7rın cüppelerini giyerek katıldığı tören, saygı duruşuyla başladı. Törende konuşan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Menfur saldırı şehit Cumhuriyet Savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör, düşüncenin özsuyunu emer ve kanla beslenir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar yargı mensuplarımızı çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve onları yıldıramayacaktır. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, merhum Şehidimize Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, yakınları ve tüm yargı camiasına sabır ile metanet diliyorum."

BAŞSAVCI ARSLAN: HİÇBİR ÖRGÜTTEN KORKMAYACAĞIZ

Kozan Adliye önünde Kozan Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duru, Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarının katıldığı törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslan, terör örgütlerinin kendilerini baskı altına alamayacağını kaydederek, "Bizleri hiçbir zaman korkutamayacaklar. Yargı camiası olarak kenetlendik. Biz yine işimi hukuka ve yasaya göre uygun bir şekilde yapacağız. Yine vicdanlarımıza göre karar vereceğiz. Hiç kimsenin baskısı altında kalmayacağız. Hiç bir şekilde hiçbir örgütten hiçbir kişiden kurumdan korkmayacağız. Ben şehidimize ve ailesine tüm yargı camiasına, milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu. Konuşmanın ardından Savcı kiraz için saygı duruşunda bulunuldu.

5 YIL GÖREV YAPTIĞI ADLİYEDE TÖREN

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 2006-2011 yılları arasında görev yaptığı Osmaniye Adliyesi'nde düzenlenen törene de tüm hukukçular katıldı. Adliye önünde Baro Başkanı Avukat Dilem Aksoy, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarıyla bir araya gelen Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, yaptığı konuşmada hakim ve Cumhuriyet Savcıları olarak adaletin tecellisi için mesai mefhumu olmadan çalışan ve gerektiğinde bu uğurda şehit olmaktan kaçınmayacak bir duruş sergileyen mesleğin mensupları olduklarını kaydederek şunları söyledi: "Bu tip terör saldırılarının akabinde tüm milletimizin ortak bir tavır sergilemesi ve bu uğurda kenetlenmesi bunun en güzel kanıtıdır. Bu kutlu yolda şehit olan Cumhuriyet Savcımızın emanet ettiği adalet sancağı diğer meslektaşları tarafından azim ve kararlılıkla ebediyen taşınacaktır. Tüm Osmaniye Adli Teşkilatı adına bu vahim olayı şiddetle kınıyor ve vatanı, bayrağı, milleti için şehit düşen Mehmet Selim Kiraz kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm yargı camiamıza sabırlar diliyoruz. Şehit Cumhuriyet Savcımızın mekanı cennet, ruhu şad olsun."Başsavcı Ali İrfan Yılmaz'ın konuşmasını 'Şehit savcımız ruhuna El-Fatiha' diyerek tamamlamamasının ardından hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları Kiraz için dua etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye 5 Yıl Görev Yaptığı Adliyede Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement