Osmaniye'de 10 Hektar Orman Yandı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de 10 Hektar Orman Yandı

Osmaniye\'de 10 Hektar Orman Yandı

Osmaniye'de çıkan yangında 10 hektar ormanlık alan yanıp kül oldu.

03.03.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de çıkan yangında 10 hektar ormanlık alan yanıp kül oldu.

Osmaniye merkeze bağlı Dereobası Köyü'nün Ürün Yaylası mevkiinde saat 03.00 sıralarından henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Orman İşletme Şefliği tarafından sevk edilen ekipler alevlere müdahale etti. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangını kontrol altına almakta zorlandı. Söndürme çalışmaları devam ederken saat 06.00 sıralarında yağmur yağmaya başladı. Yağmurun sayesinde kısa sürede kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Yangında 10 hektar ormanlık alan yanıp kül oldu.

Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, söndürme çalışmalarına Dörtyol, Kadirli, Ceyhan ve Karaisalı'ndan arazöz takviyesi ile destek alındığını belirterek, "17 arazöz ve 70 personel, 7 teknik eleman, 5 orman muhafaza memuru ve iş marinalarının katılımı ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Sabah başlayan yağmur sayesinde de kısa sürede söndürüldü" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de 10 Hektar Orman Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti
    17:58 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi. Görev devir töreni basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

  • CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi
    17:56 CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hala yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, 'İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın' dedi.


Advertisement