Osmaniye'de Lojistik Köy Kurulması Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Lojistik Köy Kurulması Çalışmaları

Almanya Güney Bölgesi Ticaret Odası Lojistik Kümesi Başkanı Dr. Robert Schönberger, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

05.04.2014 17:50  Güncelleme: 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Güney Bölgesi Ticaret Odası "Lojistik Kümesi" Başkanı Dr. Robert Schönberger, lojistik köy kurulması çalışmaları kapsamında, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (OTSO) ziyaret etti.

OTSO Başkanı Murat Teke, ziyaretten mutlu olduğunu, kentte lijostik köy kurulmasının önemsendiğini söyledi. Lojistik köyün kurulmasıyla, uluslar arası firmaların deniz yolu ile bölgeye gelen ürünlerinin kentteki depolarda muhafaza edilmesi ve karayolu ile nakliyatının sağlanmasının planlandığını ifade eden Teke, şunları kaydetti:

"Lojistik merkezler dünyada nasıl yapılmışsa Osmaniye'de de öncelikle bunun alt yapısını oluşturmak için çaba harcıyoruz. Bununla ilgili Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunuldu. Ankara'da bir lojistik merkez var. Samsun'da bunun temelleri atılıyor. Almanya, İtalya ve kısmen de İspanya'da lojistik merkezleri rahatlıkla görebiliyoruz. Biz de bu konuda ayakları yere basan bir program yapmayı planlıyoruz. Netice almak için zamana ihtiyacımız var. Bunu düşünmek, adım atmak, insanları bir araya getirmek bizim içinde bir başlangıçtır. İnşaallah, bu girişimlerin sonucunu alırız. Bunu yaparken de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve TOB'un da desteği almak istiyoruz. Belki de biz bir pilot bölge oluşturacağız. Bunun için arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar."

Almanya Güney Bölgesi Ticaret Odası "Lojistik Kümesi" Başkanı Dr. Robert Schönberger de, OTSO'nun davetinden dolayı teşekkür etti. Lojistik merkez kurulması yönünde kentte gelişme gördüğü ifade eden Schönberger, "Oda temsilcileri ile Yumurtalık Serbest Bölgesi, İskenderun Limanı ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunduk. Umarım en kısa sürede girişimlerimiz sonuç verir." dedi.

Almanya'da özel bir firmanın genel müdürü Richard Hawlitschek, Türkiye ve Odalar Birliği (TOB) Lojistik Daire Başkanı Selçuk Yılmaz da ziyarette yer aldı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Lojistik Köy Kurulması Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement