Osmaniye'de Yer Fıstığı Hasadı Başladı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Yer Fıstığı Hasadı Başladı

Osmaniye\'de Yer Fıstığı Hasadı Başladı

Osmaniye'de yer fıstığı hasadı başladı Türkiye'deki yer fıstığının yüzde 47'sinin üretildiği Osmaniye'de hasat başladı.

02.09.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de yer fıstığı hasadı başladı

Türkiye'deki yer fıstığının yüzde 47'sinin üretildiği Osmaniye'de hasat başladı. Geçen yıl tarlada 3- 3.25 TL'ye alıcı bulan fıstığın fiyatı bu sene yüzde 100 arttı ve 5.5 ile 6 TL arasında satılmaya başladı.

Hasadına başlanan yer fıstığı hem kalitesi hem verimliliği hem de fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürdü. İlkbahar aylarında ekimi yapılan ve 5 ayda yetişen yer fıstığı üreticilerinden İsa Tekin, verimden memnun olduklarını belirterek, "Yer fıstığını Nisan ayının 1'i ile 10'u arasında ekeriz. Hasadı ise eylül ayının başında yaparız, verim ve fiyatlar bu sene Allaha çok şükür iyi. Şuanda dönüme 400 kilo civarında ürün aldık. Geçen yıla oranla verim ve fiyatlar oldukça iyi. Tarlada fıstık 150 gün kalmakta ve bu süre zarfında 12-13 defa su vermekteyiz" diye konuştu.

'ALIM FİYATI YÜZDE 100 ARTTI'

Osmaniye Yer Fıstığı Sanayici ve İşadamları Derneği sasın sözcüsü Enes Başpınar ise kentte yer fıstığı sezonunun başladığını belirterek şunları söyledi:

"Yer fıstığın başkenti adeta Osmaniye'dir. Yer fıstığı artık kuruyemişte kalmayıp artık sanayi ürünü haline geldi. Şu anda yer fıstığının yağı da üretilmektedir. Çok mükemmel bir üründür. Kuruyemişte de en fazla yer fıstığı tüketilmektedir. Fiyatı ve kalitesiyle en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Bu sezon yer fıstığından 120 bin ton rekolte bekliyoruz. Çitçilerimiz, dönüm başına 400- 450 hatta 500 kilograma kadar ürün almayı hedefliyor. Verim oldukça çok iyi bu sene. Bunun yanında Yer fıstığı alım fiyatları da yüzde 100 oranında arttı. Geçen yıl çiftçiden 3-3.25 liradan alınan yer fıstığı bu yıl 5.5 ile 6 lira arasında değişen fiyatlarla alınıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Yer Fıstığı Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement