Osmaniye Evinin Bodrumunda Mantar Yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Evinin Bodrumunda Mantar Yetiştiriyor

Osmaniye Evinin Bodrumunda Mantar Yetiştiriyor

Evinin bodrumunda mantar yetiştiriyor Osmaniye'de yaşayan emekli işçi 52 yaşındaki Hasan Kılıç, evinin bodrumunda 10 bin lira harcayarak kurduğu küçük bir tesiste istiridye mantarı yetiştiriyor.

13.01.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evinin bodrumunda mantar yetiştiriyor

Osmaniye'de yaşayan emekli işçi 52 yaşındaki Hasan Kılıç, evinin bodrumunda 10 bin lira harcayarak kurduğu küçük bir tesiste istiridye mantarı yetiştiriyor.

Demir çelik fabrikasında çalışırken 2013'te emekli olan Hasan Kılıç, ek bir iş arayışına girdi ve mantar yetiştiriciliğine ilgi duyarak kitaplarda araştırma yaptı. Yaptığı araştırma sonunda kavak ağacında istiridye mantarı yetiştirmeyi başaran Kılıç, daha sonra bunu profesyonel olarak yapmaya karar vererek Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde ve Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan 'Mantar Yetiştiriciliği' kurslarına gitti.

Her iki kursu da başarıyla bitirdiğini belirten Kılıç, "Bu işe emekli olduktan sonra ne iş yapayım diye düşünüp araştırmaya başladım. Yeni bir sektör olan mantar yetiştiriciliğine karar verdim. Kavaklarda mantar yetiştirdikten sonra yarı amatör bir şekilde poşetlerde üretmeye başladım, herkese de öneririm" dedi.

TESİS KURUP PAKETLEME İZNİ ALDI

İnsanların dut ağacında gördükleri mantarı dut mantarı incir ağacındakini ise incir mantarı olarak bildiklerini ancak hepsinin de asıl adının Türkiye genelinde istiridye mantarı olduğunu ifade eden Hasan Kılıç, daha sonra bu işi tesiste yapmaya karar verdiğini söyledi. 10 bin TL harcayarak evinin bodrumunda 35 metrekarelik bir odada mantar yetiştirmeye başladığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Evimde tesisi kurduktan sonra Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden paketleme izni aldım. Perakende olarak kilosunu 12 liradan, toptan ise 8 liradan vermekteyiz. Kuru maddenin ağırlığı kadar mantar almaktayız. Yani ne kadar tesisim büyük olursa o kadar çok ürün alırız. Bu sistem bana 10 bin liraya mal oldu. Destek alırsam tamamen profesyonel bir sistem kurmaya başlayacağım. Şu anda bu işten çok ciddi bir gelir elde etmedim ama kazanmaya başladım. Herkese de öneririm. Ek iş olarak da yapılabilir. Bu konuda da bilgilerimi paylaşmaya da hazırım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye Evinin Bodrumunda Mantar Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi
    11:28 Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi

    Bilecik'te telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının babası, mağdura ait 1,5 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını polis merkezine götürdü. Şüpheli A.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarında izleyicileri eğlendiriyor. Bayramoğlu, 25 yıldır mücadele ederek bu gelenekleri gelecek nesillere taşımaya çalışıyor. Çocuklara ve yetişkinlere Anadolu'nun kültürel değerlerini öğreten Bayramoğlu, eğitici meddah hikayeleriyle de seyircilere yol gösteriyor. Çocukların olumlu tepkiler verdiği etkinliklerle Karagöz gölge oyunu canlandırılıyor ve kültürel değerler korunmaya çalışılıyor.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi
    11:26 Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Antalya Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) sahnelediği 'Huysuz' oyununu izledi. Başkan Böcek, sanata olan önemini vurgulayarak sanatçılara desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.


Advertisement