Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu - Son Dakika
Yerel

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu’nun 2015 yılı 3. Dönem Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.

13.07.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılı 3. Dönem Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, vali yardımcısı Alp Eren Yılmaz, kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kerem Al, toplantının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, toplantıda yatırımların değerlendirileceğini, yatırımların gerçekleşmesinde karşılaşılan sorunlar varsa bu sorunlara çözümler aranacağını kaydetti. Yapımı planlanan 393 proje olduğunu belirten Vali Kerem Al, "Bu projelerin şu an gerçekleşme durumları ilgili tabloya baktığımızda, 393 projeden 94 adetinin tamamlandığını, 84 adetinin devam etmekte, 9 adetinin ihale aşamasında olduğunu ve 206 adetine hiç başlanamadığını görüyoruz. Bu tablo düşündürücüdür. Projelerin büyük çoğunluğuna hala başlanılmamış olması kabul edilemez. Bunu mutlaka analiz etmemiz gerekiyor. Her kuruma, projelerin yapımında kullanılmak üzere, ödenek tahsis edilmiş durumda. Her kurum amiri kendi kurumunun projelerine neden başlanılmamış olduğunun analizini yapsın, eğer engeller varsa bu engelleri nasıl ortadan kaldırabiliriz, bunun çözümünü arasın" diye konuştu.

Toplantının devamında konuşan Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz ise devam etmekte olan projelerle ilgili bilgi vererek, toplam bedeli 750 milyon 208 bin TL olan 393 proje üzerinde çalışma yapıldığını belirterek, "2015 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 157 Milyon 34 Bin TL.'dir. 2015 yılı dönem sonu itibarıyla bu ödenekten 37 Milyon 862 Bin TL. harcama yapılarak yüzde 24 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın yüzde 40'lık pay ile ulaştırma sektörü, yüzde 27'lik payla eğitim sektörü, yüzde 18'lik pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir" diye konuştu.

Toplantının devamında, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İlbank A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, yöneltilen soruları yanıtladılar.

Vali Kerem Al, toplantıya katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür ederek toplantıyı bitirdi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement