Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisinden Gelir Elde Edilmeye Başlanılıyor - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisinden Gelir Elde Edilmeye Başlanılıyor

Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisinden Gelir Elde Edilmeye Başlanılıyor

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği (OKAB) tarafından yapımı tamamlanarak hizmete giren Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisinin işletilmesi ve ek ünitelerinin yapılması için ihale yapıldı.

12.02.2016 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği (OKAB) tarafından yapımı tamamlanarak hizmete giren Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisinin işletilmesi ve ek ünitelerinin yapılması için ihale yapıldı.

Yapılan ihale ile Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi'nden gelir elde edilmeye başlanacak. Açık arttırma usulünce yapılan ihale sonucuna göre her ay ihaleyi alan firma birliğe 24 bin TL ödeme yapacak. 10 yıl süre ile ihaleyi alan firma tesisi işletirken, yap işlet-devret yöntemi ile Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisinin ek ünitelerini yaparak tesisi tam bir entegre tesis haline getirecek.

5 firmanın katıldığı ihaleyi OKAB ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın başkanlığında toplanan birlik encümen üyeleri Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca ve Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuhoğlu birlikte yaptı.

Bu ihalenin Osmaniye İli Entegre Katı Atık Tesisleri yaptırılması ve işletmesinin 10 yıl süre ile kiraya verilmesi işini kapsadığını söyleyen Başkan Kadir Kara, ihale kapsamında nelerin yapılacağı ile ilgili kamuoyuna bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Bu ihale kapsamında tesisimizde düzenli depolama sahalarının işletilmesi, ihtiyaç duyulduğunda yeni lot sahalarının ilgili yönetmelikler çerçevesinde açılması ve işletmeye alınması, ambalaj atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşüm tesisinin yapılması ve işletilmesi, ön işlem ve pilot kompost tesisinin işletmeye alınması, transfer istasyonlarının yapımı ve işletilmesi, vahşi ve düzenli depolama sahalarına depo gazı toplama sistemi ile elektrik enerjisi üretim tesisinin yapımı ve işletilmesi, vahşi depolama alanı rehabilitasyonu işlerinin, tüm yatırım ve lisans bedelleri yüklenici tarafından karşılanacak şekilde yapılması sağlanacaktır."

"GÖRÜNMEYEN BİR YATIRIM AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET"

Ek ünitelerinde yapılması ile tam bir entegre tesisi haline gelecek olan Katık Atık Bertaraf Tesisinin gerçekten görünen bir hizmet olmadığını ama yansımaları itibariyle baktığınız zaman her kesime her sosyal yapıya ulaşabilen bir hizmet olduğunu söyleyen Başkan Kadir Kara, bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Kara, "Bugüne kadar Osmaniye'de çok fedakar hane bir şekilde bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için çaba göstermiş olan bütün belediye başkanlarımıza katı atık birliğimizin üyelerine ben teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten görünen bir hizmet değil görünmeyen bir hizmet ama yansımaları itibariyle baktığınız zaman her kesime her sosyal yapıya ulaşabilen bir hizmet. Bunun başarılabilmesi için çok fedakarlıklar gösterildi. Bu konuda Osmaniye'de örnek bir birlik beraberlik oluşturuldu. Bu birlik beraberlik sayesinde başarıldı. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle yapılamadı denen şey yapıldı, başarıldı ve gerçekleştirildi. Ben ondan dolayı bu sonucun alınmasına katkı sağlayan saygıdeğer belediye başkanlarıma bizleri bu konuda teşvik eden muhterem Osmaniyeli hemşehrilerime ve bize her zaman destek olan bakanlık yetkililerine, milletvekillerimize ve saygıdeğer valimize de teşekkür ediyorum" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisinden Gelir Elde Edilmeye Başlanılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement