Osmaniye Milli Çocuk Oyunları Çeşitli Etkinliklerle Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Milli Çocuk Oyunları Çeşitli Etkinliklerle Tamamlandı

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa organize edilen Osmaniye Milli Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali cumartesi ve pazar günü yapılan çeşitli etkinliklerle tamamlandı.

25.04.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Nisan Cuma günü belediye binası önünde başlayan etkinlikler cumartesi yine belediye önünde yapılan etkinliklerle devam etti. Burada kâğıttan uçak yarışması ile kiriştek çevirme yarışmaları yapıldı.

Etkinliklerin son gününde ise fotoğraf maratonu vardı. Maratonda yine çocuk oyun ve oyuncaklarına ağırlık verildi. İlk olarak Dede Korkut Okulunda sıkma ve bazlama ikramının ardından geleneksel çocuk oyunları oynandı. Etabın devamında ise Alibekirli Mahallesinde patlangaç nasıl yapılır ve nasıl oynanır anlatıldı. Osmaniye ile ilgili doğa güzelliklerinin çekimlerinin yapıldığı maraton Osmaniye Kent Ormanı ve Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği Tepesinde son buldu. Burada gıngılı biç, kale yıkmaç ismini taşıyan oyunlar oynanarak fotoğraflandı.

PANEL VE KONFERANSTA ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Osmaniye Milli Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali kapsamında ayrıca bir panel ile bir konferans düzenlendi. Milli Kimliğin İnşasında Türk Dünyası Çocuk Oyunları ve Oyuncakları konferansı ile Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı Planlama Kurulu Başkanı Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yalçın Bay bir konuşma yaptı. Türk dünyasında oynanan çocuk oyunları ile ilgili bilgiler aktardı.

Satranç ve Eğitiminden Millî Çocuk Oyunları Dersine Doğru Kararlı Adımlar ise panelde ise Araştırmacı Yazar TRT Yapımcısı Arslan Küçükyıldız, Satranç Antrenörü Reşat Gürel, TSF Disiplin Kurulu Başkanı Tahsin Aktar, TSF İl Temsilcisi Bekir Pak konuları ile ilgili bilgiler aktardılar. Panelde Osmaniye'de satranca emek verenlere çeşitli hediyeler verildi. Panelin sonunda ise Osmaniye Valisi Kerem Al il temsilcisi Bekir Pak ile gösteri maçı yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmaniye Milli Çocuk Oyunları Çeşitli Etkinliklerle Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement