Osmaniye'nin Tanıtımı İçin Kitap Hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'nin Tanıtımı İçin Kitap Hazırlandı

Osmaniye'nin tarihi, doğal ve kültürel varlıklarını tanıtan kitap hazırlandı.

26.05.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin tarihi, doğal ve kültürel varlıklarını tanıtan kitap hazırlandı.

Osmaniye Kültür ve Turizm Müdür Vekili Garip Yıl tarafından hazırlanan kitapla Osmaniye'nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtılması amaçlanıyor.

Osmaniye Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniye'yi tanıtmak ve ile yerli ve yabancı turist çekmeyi amacıyla hazırlandığını söyledi.

Osmaniye'nin tarihi, doğal ve kültürel varlıkları bakımından oldukça zengin olduğunu vurgulayan Yıl, "Kaleler şehri olarak bilinen Osmaniye il sınırları içerisinde Hitit, Roma, Bizans, Abbasi dönemlerinden kalma 26 kale, Aslantaş- Karatepe Açık Hava Müzesi ve Milli Park'ı bulunmaktadır.

Amanos Dağları'nda bulunan doğal güzellikler ve yaylalarımız maalesef fazla tanınmamaktadır. Ceyhan Nehri ilimizin sınırları içerisinden geçmekte bu nehir üzerindeki 15 kilometre uzunluğundaki Kastabala Vadisi içerisinde Kırmıtlı Kuş Cenneti bulunmakta, yılın 9 ayı zirvesi karla kaplı olan 2 bin 448 rakımlı Düldül dağı ilimiz sınırları içerisindedir. Ayrıca ilimiz kültürel varlıkları itibariyle oldukça zengindir" diye konuştu.

Yıl, 200 sayfadan oluşan kitabın başta seyahat acenteleri olmak üzere turizmle ilgili kurum ve kuruluşların tamamına gönderileceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniye'nin Tanıtımı İçin Kitap Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement