Osmaniye Saka Kuşu Avlayan Suriyelilere 18 Bin Lira Ceza - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Saka Kuşu Avlayan Suriyelilere 18 Bin Lira Ceza

Osmaniye Saka Kuşu Avlayan Suriyelilere 18 Bin Lira Ceza

Saka kuşu avlayan Suriyelilere 18 bin lira cezaEfendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde avlanması ve beslenmesi yasak olan saka kuşu avlarken yakalanan Suriyeli 2 kişiye 18 bin 292 TL para cezası kesildi.

09.08.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saka kuşu avlayan Suriyelilere 18 bin lira ceza

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde avlanması ve beslenmesi yasak olan saka kuşu avlarken yakalanan Suriyeli 2 kişiye 18 bin 292 TL para cezası kesildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü Kadirli Karatepe Aslantaş Milli Park Şefliği ekipleri, ilçeye bağlı Topraktepe Köyü'nde iki kişinin saka kuşu avladığı bilisine ulaştı. Bölgeye giden ekipler, Suriyeli Muhammed Ali Sef ve Ahmed Muhammed'i saka kuşu avlarken suçüstü yakaladı. Ekipler ayrıca kuş avlamada kullanılan ses cihazı, ağ keser ile kafes içerisinde 37 saka kuşu ele geçirdi.

Kadirli Karatepe Aslantaş Milli Park Şefliği ekipleri, Muhammed Ali Sef ve Ahmed Muhammed'e avladıkları saka kuşu başına 400 TL'den 14 bin 800 TL ve 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten de 1746'şar TL olmak üzere toplam 18 bin 292 TL para cezası kesti. Saka kuşları ise ekipler tarafından doğaya bırakıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye Saka Kuşu Avlayan Suriyelilere 18 Bin Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement