Osmaniye Valisi Oduncu Düziçi'de - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Valisi Oduncu Düziçi'de

Osmaniye Valisi Oduncu Düziçi\'de

Vali Mehmet Oduncu, Düziçi ilçesinde kurulması planlanan bal ormanına fidan dikti.

09.12.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Mehmet Oduncu, Düziçi ilçesinde kurulması planlanan bal ormanına fidan dikti.

Oduncu, ilçe merkezinde Mustafa Teke'ye ait evin bodrum katında bir süre önce tesadüfen bulunan tarihi mozaikleri inceleyerek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ve Müze Müdürü Nalan Yastı'dan bilgi aldı.

Mozaiklerin bulunduğu alanın kamulaştırılması için çalışma yapılması talimatı veren Oduncu, "Burayı koruma altına almak lazım. Üçüncü derecede sit alanı içerisinde bulunan alanın 2014 yılında bakanlıktan ödenek çıkması halinde kamulaştırılması, daha fazla yıpranmadan koruma altına alınması gerekiyor. Önümüzdeki yıl ödeneğini çıkartalım" dedi.

Oduncu, mozaiklerin korunması amacıyla imar planı hazırlanması için belediyeyle de görüşülmesini isteyerek, "Buranın çevresiyle kamulaştırılarak 'Arkeo Park' yapılması için görüşmeler olacak. Mozaiklerin, bölge turizmine de katkısı olabileceği dile getirildi. İlerleyen süreçte mozaiklerin yerinde sergilenmesi ya da müzeye taşınması konusunda karar verilecek" diye konuştu.

Vali Oduncu, Gökçayır köyüne kurulması planlanan Osmaniye'nin ilk bal ormanının oluşturulacağı alanda da incelemede bulundu.

Devletin, vatandaşa karşı yerine getirmek zorunda olduğu bazı görevleri bulunduğuna dikkati çeken Oduncu, şunları kaydetti:

"Yolu yapacağız, adam gibi yol yapacağız. Suyu getireceğiz, köylümüzün evinden su akacak. Okullar açık olacak, öğrencilerimiz buralarda eğitim görecek. Sağlık alanında vatandaşımıza ihtiyaç duyduğu sağlık tesislerini, sağlık personelini getireceğiz. Vatandaşımıza sağlık hizmetleri en iyi şekilde götürülecek. Bunlar yapılacak ve yapılıyor Allah'a şükür. Devletimizin bu altyapı alanındaki hizmetlerini götürme konusundaki vazifesi ne kadar önemliyse, son yıllarda artık zihniyet değişimi ile vatandaşlarımıza sunulan yeni hizmet imkanları da var. Gelir getirici imkanlar var. Ormanların asıl sahibinin köylüler. Ormanlardan gelir getirici imkan sağlayarak köylülerin bulundukları yerlerde kendi karınlarını nasıl doyurabilecekleri arayışı ile daha önce hiç duymadığımız, aklımıza gelmeyen çok güzel projeler faaliyete geçiriliyor. Bal ormancılığı, ormanlara kuş yuvaları asılması... Bunlar bize eskiden fantezi gibi geliyordu. İşte bugün bunları faaliyete geçiriyoruz."

Oduncu, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ve Osmaniye Arıcılar Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu ile bal ormanı kurulacak alana fidan dikti.

Oduncu daha sonra Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde ilçeye bağlı 26 köyün muhtarıyla toplantı yaptı. Toplantıya, Kaymakam Mustafa Koç, Osmaniye İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yanık ve ilgililer katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye Valisi Oduncu Düziçi'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement