Osmaniye Yaralı Turna Iyileşti - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Yaralı Turna Iyileşti

Osmaniye Yaralı Turna Iyileşti

Yaralı turna iyileştiOSMANİYE Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Yaban Hayvanı Acil Müdahale ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen turna kuşu, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

07.12.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaralı turna iyileşti

OSMANİYE Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Yaban Hayvanı Acil Müdahale ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen turna kuşu, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

1 Kasım'da Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaralı halde bulunan turna, Osmaniye'ye getirildi. Yaralı kuş, veteriner hekim Mustafa Kurtaran tarafından tedavi edildi ve ayağına halka takılarak Yumurtalık Tabiatı Koruma Alanı'nda doğal ortama bırakıldı. Ayrıca kuştan doku örneği alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

ATEŞLİ SİLAH YARASI

Doğa Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Bünyamin Akın, turna kendilerine getirildiğinde kafa bölgesinde ateşli silahla yaralanma izi olduğunu söyledi. Akın "Kuşun tedavisini tamamladık. Ayrıca, Bakanlığın yaban hayvanlarının göç yollarını tespit etmek ve izlemek adına yaptığı çalışma kapsamında ayağı halkalandı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye Yaralı Turna Iyileşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement