Osmaniyeli Hayvan Tüccarına 'Kuduz' Karantinası - Son Dakika
Güncel

Osmaniyeli Hayvan Tüccarına 'Kuduz' Karantinası

Osmaniyeli Hayvan Tüccarına \'Kuduz\' Karantinası

Osmaniyeli hayvan tüccarına 'kuduz' karantinasıOSMANİYELİ hayvan tüccarı 34 yaşındaki Veli A., kuduz olduğu gerekçesiyle Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde karantinaya alındı.

21.09.2016 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniyeli hayvan tüccarına 'kuduz' karantinası

OSMANİYELİ hayvan tüccarı 34 yaşındaki Veli A., kuduz olduğu gerekçesiyle Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde karantinaya alındı. Kendisini yarasaya benzeyen bir hayvanın ısırdığını söyleyen Veli A.'nın ailesi ve temas kurduğu kişilere kuduz aşısı yapıldı. Yetkililer, Türkiye'deki yarasaların kuduza neden olmadığını, söz konusu kişiyi tilki veya gelinciğin ısırmış olabileceğini ancak bu durumun henüz netlik kazanmadığını söyledi. Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde 6 büyükbaş hayvanı ısıran köpek kuduz çıkmış, belde karantinaya alınmıştı.

Bekar olan Veli A., 45 gün önce Kurban Bayramı için Karaman'dan satın aldığı koyunları yaşadığı Osmaniye'ye getirdi. Yaklaşık 20 gün sonra baş ağrısı, mide bulantısı ve halsizlik şikayeti görülen Veli A. hastaneye gitti, ancak ağrı kesici yapılıp evine gönderildi.

'YARASAYA BENZER BİR HAYVAN ISIRDI'

Veli A., şikayetleri artınca 17 Eylül'de Adana'daki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Acil Servis'te hastayı muayene eden doktor, kuduzdan şüphelendi. Veli A. kendisini bir hayvanın ısırıp ısırmadığı yönündeki soruya, "Hayvan almaya gittiğim Karaman'da alnımdan yarasaya benzeyen yırtıcı bir hayvan ısırdı ama önemsemedim" dedi. Bunun üzerine doktor, hastanın kuruz karantinasına alınmasını istedi. Veli A., hemen özel donanımla ambulansla ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Veli A., enfeksiyon servisinde karantinaya alındı, yapılan tahlil ve tetkikleri sonucu kuduz hastalığı teşhisi konuldu.

TEMAS KURDUĞU KİŞİLERE AŞI YAPILIYOR

Durumu her geçen gün ağırlaşan Veli A.'nın kuduz olduğunun kesinleşmesi üzerine temas kurduğu kişiler saptandı. Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi acil servisinde o sırada çalışan hemşire, doktor, güvenlik görevlileri, o saatte acile gelen hastalar, hastayı taşıyan ambulanstaki görevlilere kuduz aşısı yapıldı. Osmaniye'de yaşayan ailesi ve temas kurduğu 30 kişiye kuduz aşısı yapıldı ve bu kişiler takibe alındı.

'TİLKİ VEYA GELİNCİK ISIRMIŞ OLABİLİR'

Yetkililer Türkiye'deki yarasaların kuduza neden olmadığını, Veli A.'yı muhtemel tilki veya gelinciğin ısırmış olabileceğini ancak bu durumun henüz netlik kazanmadığını bildirdi.

Öte yandan Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne bağlı Ellek Beldesi'nde 6 büyükbaş hayvanı ısıran köpek kuduz çıkmış belde karantinaya alınmıştı. Karaman, Adana ve Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, Veli A.'nın temas kurduğu kişilerin kuduz aşısı ve tedavisini takip ediyor. Ellek Beldesi'ndeki kuduz vakası ile Veli A.'nın kuduz olması arasında bir bağ olmadığını da belirten yetkililer, tüm önlemlerin alındığını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniyeli Hayvan Tüccarına 'Kuduz' Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement