Osmaniyeli Kadınlar Sodes Destekli Projeyle İş Sahibi Oluyor - Son Dakika
Yerel

Osmaniyeli Kadınlar Sodes Destekli Projeyle İş Sahibi Oluyor

Toprakkale ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle hayata geçen "Kırsal Alanda Modern Hayata Hanımeli" projesiyle iş sahibi olan 60 kadın, aile bütçesi ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

13.05.2014 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprakkale ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle hayata geçen "Kırsal Alanda Modern Hayata Hanımeli" projesiyle iş sahibi olan 60 kadın, aile bütçesi ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınları meslek sahibi yapmak ve tekstil sanayine eleman yetiştirmek amacıyla SODES desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında kurulan atölyede, 20 dikiş makinesiyle başlatılan kursun başarılı olduğunu söyledi.

Kırsal kesimde yaşayan kadınların kursa gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirten Uzunparmak, Osmaniye Konaklama Merkezinde barınan Suriyeli misafirler tarafından öğretilen boncuk işleme sanatının da yaygınlaşarak ilçe için önemli gelir ve iş kaynağına dönüşebileceğini kaydetti.

Atölyede incelemede bulunan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu da, 60 kadının katıldığı SODES destekli projeyi, kırsalda yaşayan kadınların üretime katılması açısından önemsediklerini belirtti.

Kurslar sayesinde meslek edinen kadınların bunu gelire dönüştürmesini gerektiğine değinen Oduncu, bunun için  gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniyeli Kadınlar Sodes Destekli Projeyle İş Sahibi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement