Osmanlı Eserleri Londra'da Satıldı - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Eserleri Londra'da Satıldı

Sultan II. Osman'ın tahta çıkışının resmedildiği tablo başta olmak üzere, Osmanlı dönemine ait eserler, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen müzayede alıcı buldu.

21.04.2016 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultan II. Osman'ın tahta çıkışının resmedildiği tablo başta olmak üzere, Osmanlı dönemine ait eserler, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen müzayede alıcı buldu.

Dünyanın önde gelen uluslararası müzayede evlerinden olan İngiltere'deki Sotheby's Müzayede Evi, "İslam Dünyası Sanatı" başlıklı açık artırmada, Sultan II. Osman'ın (Genç Osman) tahta çıkışının resmedildiği tablonun 658 bin 649 avroya alıcı bulduğunu açıkladı.

Sotheby's, Osmanlı dönemine ait, lavanta mavisi renkli, 16. yüzyılın sonlarında üretilmiş, İznik işi, seramik bir su matarasının da 491 bin 775 avroya alıcı bulduğunu, Sultan II. Abdülhamid dönemi (1876-1909) tuğralı gümüş bir karlığın da 102 bin 716 avroya satıldığını bildirdi.

Müzayede ayrıca ender görülen Arap motifleriyle süslenmiş, 14. yüzyıl yapımı, Memlük cephaneliğine ait bir haçlı kılıcı 39 bin 506 avroya, İran veya Orta Asya coğrafyasına ait MS 1075-1125 yıllarında yazıldığı düşünülen, nadir bir dekorasyona sahip bir Kur'an-ı Kerim'den tek yaprak sayfanın ise 476 bin 604 avroya satıldı.

Müzayede evi, alıcılarla ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

1744'ten bu yana, sanat eseri koleksiyonerlerini bir araya getiren çalışmalarda bulunan Sotheby's, 1955 yılında Londra'dan New York'a açılarak dünyanın ilk uluslararası müzayede evi oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı Eserleri Londra'da Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement