Osmanlı Ocakları'ndan Uşşaki Vakfı'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Osmanlı Ocakları'ndan Uşşaki Vakfı'na Ziyaret

Osmanlı Ocakları\'ndan Uşşaki Vakfı\'na Ziyaret

Osmanlı Ocakları Saruhanlı İlçe Yönetimi, Uşşaki Vakfı Saruhanlı İlçe Temsilciliği’ni ziyaret etti.

23.03.2015 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı Ocakları Saruhanlı İlçe Yönetimi, Uşşaki Vakfı Saruhanlı İlçe Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Osmanlı Ocakları İlçe Başkan Yardımcısı Tuncay Anadolu, beraberinde yönetim kurulu üyeleri; Uşşaki Vakfı'nı ziyaret etti. Vakfın ilçe temsilcisi İbrahim Titrek tarafından karşılanan yönetim, vakıf üyeleriyle tanışarak sohbet etti. Ziyarette, dualar okundu, ilahiler söylendi. Osmanlı Ocakları Saruhanlı İlçe Başkanı Mehmet Ali Kabakçıoğlu, ilçe dışında olduğu için ziyarete katılamadı.

Uşşaki Vakfı Temsilcisi Titrek, mensubu oldukları Uşşaki Vakfı'nın ismini Peygamber torunu Tasavvuf ve İslam Alimi Hatemen Pir, Seyyid Hasan Hüsameddin-i Uşşaki Hazretlerinden aldığını belirtti. Uşşaki Vakıfları'nın Pir Seyyid Hasan Hüsameddin-i Uşşaki Hazretleri'nin bıraktığı mirasa sahip çıkmak, onun tasavvuf yolunu, eserlerini, fikirlerini ve mirasını daha sonraki nesillere aktarabilmek için kurulduğunu ifade eden Titrek, temsilcilik olarak Balıkesir'deki Allah dostlarından Sıddık Naci Eren'e bağlı olduklarını kaydetti.

Osmanlı Ocakları Başkan Yardımcısı Anadolu ise Osmanlı Ocakları'nın 2005 yılında Osmanlı kültürü, örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amacı ile kurulduğunu belirtti. Genel Başkanlığını Kadir Canpolat'ın yaptığı Osmanlı Ocakları'nın ülke genelinde 70 il, 7 bölge ve 250'nin üzerindeki ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını ifade eden Anadolu, şunları kaydetti: "Osmanlı Ocakları olarak bizler, bireylerin etnik kökenine bakmaksızın herkesi kucaklayan bir teşkilatız. Bizler tüm ülkeye mal olmuş bir derneğiz. Toplumun her kesimine yakın olmaya çalışıyor, herkesin sevgi ve sempatisini kazanmak için çalışıyoruz. Özellikle Allah yolunda hizmet eden, vatan ve millet sevgisinden sapmamış kardeşlerimizle bir olacak, büyük ve güçlü Türkiye için çalışacağız." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlı Ocakları'ndan Uşşaki Vakfı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement