Osmanlı Ordularına Savaş Atları Yetiştiren İlçede Heyecan Var - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Ordularına Savaş Atları Yetiştiren İlçede Heyecan Var

Osmanlı Ordularına Savaş Atları Yetiştiren İlçede Heyecan Var

Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan at çiftlikleri ve at yarışlarıyla ünlü İzmir’in Torbalı ilçesi, geleneksel olarak gerçekleştirilen Rahvan At Yarışlarına ev sahipliği yaparak Türkiye’nin dört bir tarafından izleyicileri ağırlayacak.

15.04.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan at çiftlikleri ve at yarışlarıyla ünlü İzmir'in Torbalı ilçesi, geleneksel olarak gerçekleştirilen Rahvan At Yarışlarına ev sahipliği yaparak Türkiye'nin dört bir tarafından izleyicileri ağırlayacak.

Torbalı ilçesinde, geleneksel hale gelen Rahvan At Yarışları için Torbalı Belediyesi hazırlıklarda son aşamaya geldi. Osmanlı'nın akıncı ordularına savaş atları yetiştirmekle ünlü ilçede büyük bir heyecan uyandıran yarışlar, yine Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçileri ağırlayacak. 19 Nisan'da gerçekleştirilecek Türkiye Binicilik Federasyonu'nun kontrolünde yapılacak yarışlarda, 150 at yarışacak. Rahvan yarışlarında, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, 4'lü tay, 3'lü tay, toz koparan ve ithal A grubu klasmanlarında yarışılacak ve kazananlara ödül verilecek.

Etkinlik kapsamında, 18 Nisan 2015 Cumartesi akşamı saat 20: 00'de Karakuyu Mahallesi stadyumunda TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Nazlı Saraç Orak sahne alacak. Konsere halk oyunları ekibi eşlik ederek izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Öte yandan, Torbalı Belediyesi önünden saat 18: 30 itibariyle konsere gitmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis araçları kaldırılacak.

"GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ"

Karakuyu Rahvan At Yarışları için hazırlıkların sonuna gelindiğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı Belediyesi olarak geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Deve güreşlerinin ardından Karakuyu'da uzun yıllardır devam eden geleneksel Rahvan At Yarışlarını Torbalı halkının beğenisine sunacağız. Karakuyu Mahallesinde düzenlenen yarışlara çok sayıda yarışmacı katılıyor. Büyük bir coşkuya sahne olan yarışlara çevre il ve ilçelerden de katılım bekliyoruz. Tüm halkımızı Geleneksel Karakuyu Rahvan At Yarışlarına davet ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı Ordularına Savaş Atları Yetiştiren İlçede Heyecan Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement