"Osmanlı Sanatından Günümüze Yansımalar" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

"Osmanlı Sanatından Günümüze Yansımalar" Sergisi Açıldı

"Osmanlı Sanatından Günümüze Yansımalar" Sergisi Açıldı

Kepez Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile açılan sergide, sanatçılar, ürettikleri eserlerle Osmanlı'nın geleneksel el sanatlarının ihtişamını günümüze taşıdılar.

26.10.2013 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile açılan sergide, sanatçılar, ürettikleri eserlerle Osmanlı'nın geleneksel el sanatlarının ihtişamını günümüze taşıdılar.

Kepez Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile "Osmanlı Sanatından Günümüze Yansımalar" adı verilen Geleneksel Türk Sanatları sergisi açıldı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi fuayesinde açılan sergide, geleneksel Türk sanatları kapsamında yer alan ebru, tezhip, hat, minyatür, cilt, dokuma, çini sanat dallarında eserler sergileniyor.

Serginin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, geleneksel el sanatlarının toplumun özgün kimliğini desteklediğinin altını çizdi. Zaimoğlu, kültürel mirasa sahip çıkma adına düzenledikleri bu sergi ile Türk-İslam toplumunun binlerce yıllık çabasıyla şekillenen evrensel mirası yaşattıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Osmanlı medeniyetinin, geleneksel Türk kültürünün temelini teşkil eden pek çok sanatın içerisinde barındığı ve dünyaya bir estetik anlayışın kazandırıldığı bir dönem olduğunu belirtti. Bu dönemde önemli eserlerin üretildiğine işaret eden Başkan Tütüncü, "Bu önemli eselerin yansımasını bu sergide görüyoruz. Belediye olarak bu kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak ve Osmanlı sanatında estetik anlayışı yaygınlaştırmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Muharrem Kılıç ise, "Bu sergide, torunları olmakla gurur duyduğumuz Osmanlı medeniyetinin geleneksel el sanatlarını bir araya getirdik. Devletleri, ulusları, toplumları kalıcı kılan mimarisidir, geleneksel el sanatlarıdır. Bu nedenle Kepez Belediyesi ile bu sergiyi düzenlediğimiz için onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer de Kepez'in kültür ve sanat alanında İstanbul'dan bir farkı olmadığını söyledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd Doç. Dr Ömer Zaimoğlu da dokuma tekniği ile hazırladığı "Hoca Ahmet Yesevi Türbesi" adlı tabloyu Başkan Hakan Tütüncü'ye hediye etti.

"Osmanlı Sanatından Günümüze Yansımalar" sergisinin açılışına Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, belediye meclis üyeleri, akademisyenler, sanatçılar ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Osmanlı Sanatından Günümüze Yansımalar' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement