Osmanlı Türkçesi Dersine Uygulamalı Destek - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Türkçesi Dersine Uygulamalı Destek

Bem Bir Sen üyeleri, 2. Abdülhamid'in türbesi önünde Osmanlıca dersi vererek, bu dersin Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu hale getirilmesine destek verdi.

19.12.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen üyesi bir grup, Osmanlı Türkçesi'nin Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu hale getirilmesine destek amacıyla Sultanahmet'teki 2. Abdülhamid'in türbesi önünde eylem yaptı.

2. Abdülhamid'in türbesi önünde bir araya gelen Bem-Bir-Sen üyeleri, "Osmanlıca Türk tarihinin tapusudur", "Osmanlıca tarihimizdir", "80 yıllık hasret bitmeli" yazılı dövizler ile Osmanlıca ve Türkçe yazılı "Bu Osmanlıca dersine destek amaçlı bir eylemdir" pankartı taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Bem-Bir-Sen 7 No'lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç, geçmişini bilmeyenin geleceğine yön veremeyeceğini söyledi.

Arşivlerde Osmanlıca 165 milyon belgenin gün yüzüne çıkmayı beklediğini dile getiren Karakoç, "Osmanlıca'nın öğretilmesindeki maksat, Osmanlıca yazıp çizmekten ziyade tarihsel birikimlerimiz ve kaynaklarımızın yeni nesillerimizce okunup, anlaşılabilmesidir" dedi.

Konuşmanın ardından alana yerleştirilen yazı tahtası ve sandalyelerle temsili bir sınıf oluşturuldu. Sandalyelere oturan katılımcılara kısa süreli Osmanlıca dersi verdi. Tahtaya Osmanlıca, "Oku. Yaradan Rabbinin adıyla oku" ayeti yazıldı. Ardından da katılımcılar, yazıyı okudu.

Eylemin sonunda katılımcılara Osmanlıca ders kitabı dağıtıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı Türkçesi Dersine Uygulamalı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement