Osmanlıca Bilene Makedonya'da İş Garantisi - Son Dakika
Güncel

Osmanlıca Bilene Makedonya'da İş Garantisi

Osmanlıca Bilene Makedonya\'da İş Garantisi

Makedonya Başbakanı Gruevski, Osmanlıca eğitimi almak üzere 20 öğrenciye burs imkanı sunacaklarını eğitimlerini tamamlayıp mezun olanlara iş istihdam edileceğini söyledi.

31.07.2014 14:14  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Osmanlıca eğitimi almak üzere 20 öğrenciye burs imkanı sunacaklarını belirterek, eğitimlerini tamamlayıp mezun olanların Devlet Arşivi, Tarih Enstitüsü ya da Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi'nde istihdam edileceğini söyledi.

''130 Cilt Makedon Edebiyatı Projesi'' kapsamında, ülkedeki Türk ve Arnavut yazarların Makedonca'ya tercüme edilen eserlerinin tanıtımı nedeniye düzenlenen törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gruevski, Osmanlıca'nın yeterince bilinmemesinin Makedonya'da büyük bir eksiklik olduğuna dikkati çekti.

Gruevski, edindikleri bilgiye göre Makedonya'da sadece iki kişinin iyi derecede Osmanlıca bildiğini belirterek, bu nedenle, farklı ülkelerde lisans ve lisansüstü Osmanlıca eğitimi almak üzere 20 öğrenciye burs imkanı sunacaklarını, Osmanlıca eğitimini tamamlayıp mezun olanların Devlet Arşivi, Tarih Enstitüsü ya da Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi'nde istihdam edileceğini ifade etti.

Makedonya'da, Osmanlı dönemine ait çok sayıda eserin bulunduğunu, ancak bu eserlerin tercüme edilemediğini anlatan Gruevski, ''Bu nedenle, bu eserler tarihimiz için kaynak teşkil etmesine rağmen kullanılamıyor'' dedi.

- "130 Cilt Makedon Edebiyatı Projesi''

Makedonya Kapısı'nda düzenlenen tanıtım programına Başbakan Gruevski'nin yanı sıra Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska, Eğitim Bakanı Abdülhakim Ademi, yazarlar ve diğer davetliler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Kültür Bakanı Milevska, proje kapsamında 25 Türk ve Arnavut yazarın kendi dillerinde yazdıkları eserlerin Makedonca'ya tercüme edildiğini ifade etti.

Proje kapsamında, Makedonya'da doğan ve yaşayan Türk, Arnavut ve diğer etnik kökenlerden vatandaşların kendi dillerinde yazdıkları eserler Makedonca'ya tercüme edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlıca Bilene Makedonya'da İş Garantisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement