Osmanlıca Kursuna Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Osmanlıca Kursuna Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Dağıtıldı

Osmanlıca Kursuna Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Dağıtıldı

Bozüyük Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayrat Vakfı ve Bozüyük Osmanlı Kültür ve Eğitim Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Osmanlıca Kurslarını başarıyla bitiren 105 kursiyerin sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

10.06.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayrat Vakfı ve Bozüyük Osmanlı Kültür ve Eğitim Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Osmanlıca Kurslarını başarıyla bitiren 105 kursiyerin sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Sertifika törenine Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Rıdvan Güner, Hayrat Vakfı Bozüyük Temsilcisi Özkan Usüdev, Bozüyük Osmanlı Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Davut Şekercioğlu, kursiyerler ve aileleri katıldı. Program Kasımpaşa Camii İmam Hatibi İlyas Dinç'in okuduğu Kuran'ı Kerim Tilaveti ile açılırken devamında İstiklal Marşı okundu. Osmanlıca eğitiminin gerekliliği ile Osmanlıca'daki eski harflerin öğreniminin önemi anlatılan tören programında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da kısa bir konuşma yaptı. Başkan Bakıcı, konuşmasında; "Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren her konuda, her alanda çalışma yapıyoruz. Nasıl milli eğitime destek veriyorsak aynı şekilde Osmanlıca'yı da hatırlayalım geçmişimiz ile ilgili olarak yeni nesillerimize belirli şeyleri öğretelim istiyoruz. Önemli olan birlik ve beraberlik içinde yaşamak. Aynı topraklarda yaşıyoruz ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Osmanlıcayı öğrenmek isteyen herkes bu kurslara gelsin. Vakıf olarak özellikle öğretmenlere bizlere vermiş olduğu destekten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bizleri kırmadılar. Bir önceki kursta burada Halk Eğitim Merkezimizde yapılmıştı. Allah nasip ederse kursumuz daha da yaygınlaştırılarak devam etsin. Bu programları daha nice günlerde yapmak dileğiyle hayırlı akşamlar" dedi.

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya Hayrat Vakfı Bozüyük temsilcisi Özkan Usüdev tarafından içerisinde Allah'ın adının en fazla geçtiği Kur'an-ı Kerim'in 452. sayfası hediye edildi.

Daha sonra Hayrat Vakfı'nı ve faaliyetlerini anlatan bir film izlenildi. Sırasıyla Vakfın Bozüyük Temsilcisi Özkan Usüdev, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Bozüyük Osmanlı Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Davut Şekercioğlu Osmanlıca'nın öğrenilmesindeki gereklilik ve tarihi belgeleri çözümlemede Osmanlıca'nın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan konuşmalar yaptılar.

Konuşmaların ardından davetlilere Halk Eğitim Merkezi Ney Eğitmeni Enes Sarı ve gitar eğitmeni Fatih Emircan tarafından müzik dinletisi sunuldu. Törenin sonunda tüm kursiyerler ve hocalar sahneye davet edilerek, kursları başarıyla bitiren kursiyerler sertifika ve hediyelerini törene katılan yöneticilerin ellerinden aldılar. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlıca Kursuna Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement