Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Yarınki Zürih Maçının Zorluğunu Anlattı - Son Dakika
Güncel

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Yarınki Zürih Maçının Zorluğunu Anlattı

Kariyer açlığı içerisindeki futbolculardan kurulu bir gruba karşı oynayacağızKariyerleri, gelecekleriyle ilgili beklentileri fazla olan oyunculardan kurulu bir ekipUEFA Avrupa Ligi'nde yarın İsviçre temsilcisi Zürih'i konuk edecek Osmanlıspor'un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay.

07.12.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kariyer açlığı içerisindeki futbolculardan kurulu bir gruba karşı oynayacağız

Kariyerleri, gelecekleriyle ilgili beklentileri fazla olan oyunculardan kurulu bir ekip

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın İsviçre temsilcisi Zürih'i konuk edecek Osmanlıspor'un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay."Gelecekleriyle ilgili beklentileri fazla olan oyunculardan kurulu bir ekiple oynayacağız"dedi

Osmanlı Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Akçay, Zürih'le gruptan çıkma adına yarın önemli bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi. Akçay, Zürih'in oyun tarzının Osmanlıspor'a benzediğini vurgulayarak, Bize yakın kompakt bir yapıda oynayan, fiziksel gücü yüksek bir takım. Kariyerleri, gelecekleriyle ilgili beklentileri fazla olan oyunculardan kurulu bir ekip ifadelerini kullandı.

Zürih'in İsviçre 2. Ligi'nde oynamasına rağmen grupta Steaua Bükreş, Villarreal'e karşı iyi işler yaptığına dikkati çekerek, şöyle devam etti Hatta bizi mağlup eden bir takım. Oyuncu yapısı çok yüksek seviyede kariyerli gibi gözükmese de kariyer açlığı içerisindeki futbolculardan kurulu bir gruba karşı oynayacağız. En tehlikeli olanı da budur. Bu nedenle bizde onlar kadar, hatta onlardan daha fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız. Ondan sonra üzerine koyacağımız şeyleri inşaa etmeliyiz ve bir strateji geliştirmemiz gerekiyor. Yarın akşam için bizler için oyuncular için zor bir müsabaka olacak. Asla umutsuz değiliz"diye konuştu

Osmanlısporun tecrübeli teknik adamı Akçay "Oyuncuların ve yönetimin Avrupa Ligi'nde başarılı olmayı kendisinden daha çok istediğine işarete ederek, Her zaman söylüyorum, kendi ligimizi daha çok önemseyen bir teknik adamım. Oyuncularım, camiamız, yönetim kurulumuz ve başkanımız bunu benden çok daha fazla istiyor. En arkada kalan benim ama onlar için 'ben de çok isitiyorum.' Umarım, yarın akşam Avrupa Ligi'nde grupları geçen taraf biz oluruz. Bunu çok istiyorum.

Zürih'te özel önlem alacağınız futbolcu var mı sorusuna Akçay, Cavusevic, fiziksel olarak güçlü bir oyuncu. Stoperler üzerinde baskı yaratabilen onlara bazı zorluklar çıkarabilen bir oyuncu. Özellikle zaman zaman ligde daha fazla oynatılan Kone var. Orta sahada Kukeli var. Bunlar belki şut oalrak etki yaratan oyuncular ama biz bireysel oyunculara takılmak yerine her şeyimizi birlikte yaparak yardımlaşarak çözmeye çalışacağız. Ama dikkatimiz verecek olduğumuz oyuncular olacak. yanıtını verdi.

Akçay, gruptan çıkmak için beraberliğin yettiğinin hatırlatılması üzerine ise Bu algıyla başlamak tehlikeli. Sonuçta kazanmak için bir bilinçle başlayıp, sonunu beklemek daha uygun bir strateji. Elimizdeki beraberlik avantajını bir noktada müsabakanın belli süresinden sonra düşünmek daha mantıklı. Başlangıçta oyununuzu bu avantaj üzerine kurgularsanız, bu sizin için çok fazla yara getirmeyebilir. değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı yapılan hakem hatalarıyla ilgli soruya Akçay, şöyle cevapladı Geçmişten beri ülke olarak baskı altında tutulan ve çok fazla iletişim kuramadığımız gerçeği var. Ama şunu da kabul etmeliyiz, bu tür hakem hataları herkes için geçerli olabillir. Bizim bu hakem hatalarına takılmaktan daha çok, futbolumuzun kalitesini yüksetmek ve baskı oluşturma konusuna biraz kafa yormamız gerekiyor. Adaletsizliğin sadece bize yapıldığı takıntısıyla gidersek bence önümüzü aydınlatmamış oluruz. Onu düşüneceğiz, neden öyle olduğunu sorgulayacağız ama takılmayacağız. Kaliteyi yükseltme yönünde çalışmalı ve algıyı o yönde yönlendirmeliyiz. Öbür türlü geriye doğru bir dönüş olabilir. Ama Beşiktaş'ın direncini o penaltı kırdı mı Evet kırdı"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Yarınki Zürih Maçının Zorluğunu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement