Ostimspor'dan Genç Girişimci Adaylarına Eğitim - Son Dakika
Ekonomi

Ostimspor'dan Genç Girişimci Adaylarına Eğitim

OSTİMSPOR tarafından yürütülen proje kapsamında OSTİM'de okuyan ya da çalışan 14-27 yaş grubundaki 40 gence üretim ve girişimcilik konularını da içeren 8 başlık altında eğitim verildiği bildirildi.

27.04.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OSTİMSPOR tarafından yürütülen proje kapsamında OSTİM'de okuyan ya da çalışan 14-27 yaş grubundaki 40 gence üretim ve girişimcilik konularını da içeren 8 başlık altında eğitim verildiği bildirildi.

OSTİM Organize Sanayi Bölge (OSTİM OSB) Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) 2015-1 çerçevesinde desteklenen projeyle gençlerin Sanayi 4.0 anlayışına uygun yetiştirilmesi yönünde adım atıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "OSTİM Maker" adını taşıyan projeyle gençlere, yeni nesil eğitimler kapsamında sınırsız hata yapma ve sınırsız deneme-yanılma hakkı sunulan atölye çalışmaları yapma olanağı tanındığı ifade edildi.

Eğitimlerde üç boyutlu yazıcılar ile ucuz, efektif, kolay üretim ve tasarımın nasıl yapılacağının öğretildiği bilgisine yer verilen açıklamada, elektronik kart kullanımı, dış dünya ile teknolojiyi birleştiren ara yüzlerin kullanımı, elektronik kart ve robot kitlere neler yaptırılabileceği konularının da gençlere anlatıldığı belirtildi.

Daha sonraki aşamada tasarlanan ürünlerin ticarileştirilme süreçlerinin aktarılacağı bildirilen açıklamada, geliştirilen projelerin "Maker Panayırı"nda sergileneceği, başarılı olan projelerin ödüllendirileceği ve proje sahiplerine 2 ay boyunca mentorlük desteği sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, bugüne kadar verilen eğitimler sayesinde duvarın arkasını algılayan matkap, bluetooth teknolojisi ile çalışan anahtar gibi ilginç projelerin ortaya çıktığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ostimspor'dan Genç Girişimci Adaylarına Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement