Son dakika Ösym haberleri, Ösym son dakika, son dakika Ösym

Son Dakika Ösym Haberleri

  • ÖSYM sorularının hazırlandığı merkez ilk kez görüntülendi
    19 Nis ÖSYM sorularının hazırlandığı merkez ilk kez görüntülendi

    Gençlerin üniversite kaderini belirleyecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ÖSYM görevlilerinin 45 günlük dış dünyadan uzak yaşayacakları merkez ilk kez görüntülendi. Merkez hakkında konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soruları hazırlayanlarla gizlilik sözleşmesi imzaladıklarını belirterek ''Hocalarımıza 4 yıldızlı otel konforu sunmaya çalışıyoruz.'' dedi.

  • Bor Genlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ÖSYM sınavlarında toplanan kalem setlerini köy okullarına hediye etti
    03 Nis Bor Genlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ÖSYM sınavlarında toplanan kalem setlerini köy okullarına hediye etti

    Bor Genlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençler, ÖSYM sınavlarında topladıkları kalem setlerini köy okullarında okuyan öğrencilere hediye etti. Ayrıca gençler, öğrencilerle eğlenceli etkinlikler düzenleyerek vakit geçirdi.

  • YKS İkinci Geç Başvuruları Başladı, Ücretler Arttı
    25 Mar YKS İkinci Geç Başvuruları Başladı, Ücretler Arttı

    Üniversitede okumak isteyen adayların katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ikinci geç başvurular bugün başladı. ÖSYM, geç başvuran adaylardan yüzde 50 daha fazla sınav ücreti alıyor. Geç başvurularda, YKS'de sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna girecek adaylar 442,5 TL, TYT'nin yanı sıra Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumuna girecek adaylar toplam 885 TL; TYT ve AYT'nin yanı sıra Yabancı Dil Yeterlilik Testi (YDT) oturumuna da katılacak adaylar ise toplam 1327,5 TL ödeyecek. YKS kapsamında TYT, AYT ve YDT oturumları düzenleniyor. Üniversite adaylarının tümünün TYT'ye girmesi gerekiyor. Üniversitelerin lisans programlarında okumak isteyen adayların AYT'ye, dil ile ilgili bölümlere yerleşmek isteyenlerin ise YDT'ye katılması gerekiyor.

  • MSÜ 2024 Sınav Sonuçları Açıklandı: Adım Adım Kontrol Etme
    21 Mar MSÜ 2024 Sınav Sonuçları Açıklandı: Adım Adım Kontrol Etme

    Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2024 sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden sonuçlarını kontrol etmek için adım adım yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz. Sınavın zorluğu ve tartışmalar da haberde yer alıyor.

  • Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı
    21 Mar Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 3 Mart 2024'te yapılan 2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçlarını açıkladı. Sınav sonuçlarına ÖSYM sitesinden erişilebiliyor.

  • ÖSYM'nin Yks Geliri 1.5 Milyar TL'nin Üstünde
    13 Mar ÖSYM'nin Yks Geliri 1.5 Milyar TL'nin Üstünde

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylardan elde ettiği sınav ücreti geliri toplam 1 milyar 558 milyon 609 bin 875 TL oldu. YKS'ye başvuran 34 yaş üstü kadın sayısı geçen yıla göre yaklaşık 50 bin kişi azaldı.

  • Yks'ye Başvurular Geçen Yıla Göre 490 Bin 518 Kişi Azaldı
    12 Mar Yks'ye Başvurular Geçen Yıla Göre 490 Bin 518 Kişi Azaldı

    ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran'da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğunu açıkladı. Adayların 1 milyon 404 bin 156'sı sınava ilk kez başvuru yaparken, geçen yıla göre YKS'ye başvuru sayısı 490 bin 518 kişi azaldı. En genç aday 15, en yaşlı aday ise 85 yaşında. Adayların çoğunluğu Anadolu liselerinden oluşuyor.

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Başladı
    03 Mar MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Başladı

    ÖSYM tarafından düzenlenen MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 81 ilde 108 sınav merkezinde 1747 binada ve 33 bin 353 salonda gerçekleştiriliyor. Sınava 736 bin 894 aday başvurdu. Sınavda 96 bin 475 kişi görev alıyor. Adaylara 120 soru için 165 dakika süre verildi. Sınav sonuçları 28 Mart'ta açıklanacak.

  • ÖSYM, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapamayacaklarını açıkladı
    03 Mar ÖSYM, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapamayacaklarını açıkladı

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına başvuru yapamayacaklarını duyurdu. MSÜ sınavına girebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmaktadır. ÖSYM, söz konusu mesajın sehven gönderildiğini belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına alınmayacağını bildirdi.

  • Meral Akşener: Gençlerin 5 yılını çalmak 1 yıl 15 gün ceza mı?
    21 Şub Meral Akşener: Gençlerin 5 yılını çalmak 1 yıl 15 gün ceza mı?

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görev yaptığı dönemde soruların sızdırılması ve terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla yargılandığı davada aldığı cezaya ilişkin eleştirilerde bulundu. Akşener, gençlerin 5 yılını çalmak, FETÖ'nün devlet kurumlarına sızmasına yardım etmek gibi suçların cezasının 1 yıl 15 gün olduğunu belirterek tepki gösterdi.

  • Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yargılandığı FETÖ davasında karar açıklandı
    15 Şub Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yargılandığı FETÖ davasında karar açıklandı

    Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, FETÖ üyeliği suçundan beraat ederken, görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verdi.

  • Yüksekova'da EKPSS Sınavı Artık Yapılacak
    13 Şub Yüksekova'da EKPSS Sınavı Artık Yapılacak

    Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in girişimleri sonucu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın artık ilçede yapılacak olması büyük sevince neden oldu. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleriyle Esendere beldesinde yaşayan engelliler, her sene yapılan EKPSS'ye girmek için ya Hakkari il merkezine ya da Van gitmek zorunda kalıyordu. Bunun üzerine Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in yaptığı girişimler sonucu ÖSYM Başkanlığı tarafından EKPSS'nin artık Yüksekova'da da yapılmasına karar verildi.

  • ÖSYM Başkanı: Yapay zeka sınavları daha verimli hale getirecek
    13 Şub ÖSYM Başkanı: Yapay zeka sınavları daha verimli hale getirecek

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM uygulamalarında yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirterek, yapay zeka ile soru üreteceklerini ve değerlendirmeler yapacaklarını söyledi. Bu adımın sınavların daha verimli ortamlarda gerçekleştirilmesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Ersoy, yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, ÖSYM'nin deprem bölgesinde yapılacak sınav uygulamaları ve TR-YÖS sınavının uluslararası alanda geçerliliği konularında da çalışmalar yaptığı belirtildi.

  • ÖSYM Başkanı: Yapay zekayla soru hazırlayacağız
    13 Şub ÖSYM Başkanı: Yapay zekayla soru hazırlayacağız

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yapay zeka kullanımını artıracaklarını ve dijital tabanlı sınavların sayısının artacağını belirtti. ÖSYM Başkanı ayrıca, deprem bölgesinde yapılacak sınavlara özel önem verdiklerini ve TR-YÖS sınavının uluslararası alanda da geçerliliğini sağlamak istediklerini ifade etti.

  • Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 42 sözleşmeli personel alınacak
    05 Şub Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 42 sözleşmeli personel alınacak

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 14 Ziraat Mühendisi, 9 Veteriner Hekim, 3 Gıda Mühendisi, 5 Büro Personeli, 4 Şoför ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne 7 personel alacağını duyurdu. Adaylar tercihlerini 31 Ocak-7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecek.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: ÖSYM Sınav Ücretlerine Yüzde 165 Zam Yapıldı
    26 Oca CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: ÖSYM Sınav Ücretlerine Yüzde 165 Zam Yapıldı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, ÖSYM'nin sınav ücretlerine yapılan yüzde 165 zamı eleştirerek, YKS 2024'te 3 oturum için alınacak ücretin 800 TL'yi aşacağını belirtti.

  • ÖSYM Başkanı Ordu Üniversitesi'ni ziyaret etti
    28 Ara ÖSYM Başkanı Ordu Üniversitesi'ni ziyaret etti

    ÖSYM Başkanı Prof. Bayram Ali Ersoy ve beraberindekiler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş'ı ziyaret etti. Ziyarette, Ordu Üniversitesi'nin akademik yapısı, araştırma ve projeler ile ÖSYM sınavlarının verimliliğine yönelik çalışmalar konuşuldu. ÖSYM Ordu İl Sınav Koordinatörlüğü görevi değişti.

  • Milyoner'de herkesi ters köşe yapan KPSS sorusu! Kolay diyen herkes yanıldı
    27 Kas Milyoner'de herkesi ters köşe yapan KPSS sorusu! Kolay diyen herkes yanıldı

    ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ''ÖSYM tarafından düzenlenen ve kısaltması ''KPSS'' olan sınavın tam adı nedir?'' sorusu yöneltildi. Çift joker hakkını kullanan yarışmacı, ikinci hakkında doğru cevabı verdi. Hem ekran başındakileri hem de stüdyodakileri ters köşe yapan soru için ''Doğru bildiğim yanlış çıktı'' yorumları yapıldı.

  • ÖSYM Dil Alanında Devrim Niteliğinde Sınavlar Yapacak
    21 Kas ÖSYM Dil Alanında Devrim Niteliğinde Sınavlar Yapacak

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, dil alanında devrim niteliğinde sınavlar yapacaklarını ve birkaç dilde farklı becerileri ölçen sınavlar gerçekleştireceklerini açıkladı.

  • ÖSYM'nin 50'nci yılı kutlamaları başladı
    21 Kas ÖSYM'nin 50'nci yılı kutlamaları başladı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının 50'nci yılının kutlamalarına başlandı. Kutlamaların ilk programı ÖSYM'nin Ankara'da bulunan kampüsünde gerçekleştirildi. Kutlamalar, 19 Kasım 2024'e kadar devam edecek.

  • ÖSYM Başkanı: Sınav süreçlerinde hiçbir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz
    21 Kas ÖSYM Başkanı: Sınav süreçlerinde hiçbir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, kurumun sorumluluğunun bilincinde hareket ettiklerini ve sınav süreçlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirtti. Ersoy ayrıca, ÖSYM'nin Türkiye'nin en önemli stratejik kurumlarından biri olduğunu ve birçok sınavla milyonlarca adaya hizmet verdiğini söyledi.

  • ESKİ ÖSYM Başkanı Ali Demir'e 15 yıla kadar hapis cezası talebi
    21 Kas ESKİ ÖSYM Başkanı Ali Demir'e 15 yıla kadar hapis cezası talebi

    ESKİ Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir hakkında, tutuksuz yargılandığı davada, savcı, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Duruşma, 15 Şubat 2024'e ertelendi.

  • Son Dakika: YKS 8-9 Haziran 2024'te yapılacak
    06 Kas Son Dakika: YKS 8-9 Haziran 2024'te yapılacak

    Son dakika: Son dakika: ÖSYM tarafından 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi yayımlandı. Buna göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

  • ÖSYM'nin sınav soruları, yüksek güvenlikli 'kozmik oda'da hazırlanıyor
    11 Eki ÖSYM'nin sınav soruları, yüksek güvenlikli "kozmik oda"da hazırlanıyor

    ÖSYM'nin sınav soruları, kurumun gizlilik sözleşmesi imzaladığı yazarlar tarafından "kırmızı alan" adı verilen, yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı yerde hazırlanıyor.

  • ÖSYM Sınav Operasyonlarında Yapay Zeka Kullanacak
    06 Eki ÖSYM Sınav Operasyonlarında Yapay Zeka Kullanacak

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, dijital dönüşüm süreci kapsamında yapay zekanın sınav operasyonlarında kullanılacağını açıkladı. Yapay zeka, sınav görevlerinin belirlenmesi ve adayların sınav yerinin belirlenmesi gibi konularda rol oynayacak. Ayrıca yapay zeka ile farklı kurumlar arasında bir entegrasyon kurularak sınavların daha sağlıklı ortamlarda gerçekleştirilmesi hedefleniyor. ÖSYM ayrıca yapay zeka kullanarak soru üretme ve sınav değerlendirmesinde yardım alma çalışmalarına da devam ediyor.

  • ÖSYM, soru çeşitliliği ve soru yazarı sayısını artırmak için çalışıyor
    03 Eki ÖSYM, soru çeşitliliği ve soru yazarı sayısını artırmak için çalışıyor

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soru çeşitliliği ve 7 bin dolayındaki soru yazarı sayısının artırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi. Ersoy, soru bankasında görev alacak soru yazarı akademisyenlerin sayısını artırmaya çalıştıklarını ve soru çeşitliliğini artırmak istediklerini belirtti.

  • 2023 YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
    25 Eyl 2023 YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

    ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İlk yerleştirme işlemlerinde yerleşemeyen adaylar için üniversitelerin boş kontenjanları tekrar tercihe açıldı. Sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden erişime açıldı.

  • 2023 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
    25 Eyl 2023 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

    2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek ve kayıt işlemlerini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirebilecekler.

  • ÖSYM ve Türksat Arasında Bilişim Teknolojileri İş Birliği Protokolü İmzalandı
    07 Eyl ÖSYM ve Türksat Arasında Bilişim Teknolojileri İş Birliği Protokolü İmzalandı

    ÖSYM ile Türksat arasında bilişim teknolojilerine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde oluşturulacak ortak çalışma ile daha verimli çalışmalar yapılması hedefleniyor.

  • ÖSYM ve Türksat Bilişim Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
    07 Eyl ÖSYM ve Türksat Bilişim Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

    ÖSYM ile Türksat Bilişim arasında bilgi ve iletişim teknolojileri konularında işbirliği protokolü yapıldı. Protokol ile bilişim ürün ve hizmetleriyle uydu, kablo hizmetleri gibi başlıklarda verimliliğin arttırılması hedefleniyor.

  • 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı
    25 Ağu 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınavlara ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda bazı soruların cevapları değiştirildi ve bir soru iptal edildi. Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

  • 2023 KPSS lisans sonuçları açıklandı
    25 Ağu 2023 KPSS lisans sonuçları açıklandı

    ÖSYM tarafından 23 Temmuz'da düzenlenen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları www.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

  • KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli?
    25 Ağu KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli? gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

  • KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir?
    25 Ağu KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS ÖABT branş sıralamaları 2023! KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir? gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

  • KPSS ÖABT Branş Sıralamaları 2023
    25 Ağu KPSS ÖABT Branş Sıralamaları 2023

    2023 KPSS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının sonuçlarına göre KPSS ÖABT branş sıralamaları da belirlendi. Adaylar, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilirler. Branş bazında sıralamalar, adayların kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken MEB tarafından kullanılan puan türlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. KPSS-A grubu kadrolara atanabilmek için yapılan sınavlara da KPSS-A denilmektedir. Bu kadrolara genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmektedir.

  • KPSS A Grubu bölümleri, meslekleri, puanları nelerdir?
    25 Ağu KPSS A Grubu bölümleri, meslekleri, puanları nelerdir?

    2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS A Grubu bölümleri meslekleri puanları nelerdir?

  • KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Taban Puanları Belli Oldu
    25 Ağu KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Taban Puanları Belli Oldu

    2023 KPSS sınav sonuçları açıklandı. KPSS lisans ve alan bilgisi sınavları tamamlandıktan sonra ÖABT sınavı da yapıldı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre 134 bin 800 aday arasından 1815'i yerleştirildi. KPSS ÖABT öğretmen taban puanları da belirlendi. Sözleşmeli öğretmenlik için sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlendi. 65 puan ve üzerinde olanlar ise Bakanlık kadrolarında alımlara başvurabilecekler. Detaylar haberimizde bulunmaktadır.

  • KPSS 2023 A Grubu Taban Puanları
    25 Ağu KPSS 2023 A Grubu Taban Puanları

    ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre, KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Bu sonuçlara göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları KPSS 2023 A Grubu taban puanlarını araştırıyor. Sınavda 60 puanı aşanlar sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirken, 65 puan ve üzeri alanlar Bakanlık kadrolarında şansını deneyebilir. 70 puanı elde edenler ise EGM, PA, CTE gibi müdürlüklerde tercih yapabilirler. Detaylar için bağlantılara tıklayabilirsiniz.

  • SON DAKİKA KPSS sonuçları açıklandı mı? 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
    25 Ağu SON DAKİKA KPSS sonuçları açıklandı mı? 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    2023 KPSS sonuçları merakla bekleniyor. KPSS sonuçlarının ne zaman ve saat kaçta açıklanacağına dair bilgiler araştırılıyor. Sınav sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Peki, 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

  • Hakkari Üniversitesi'nin YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
    21 Ağu Hakkari Üniversitesi'nin YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

    ÖSYM tarafından açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarına göre Hakkari Üniversitesi'nin kontenjanlarının yüzde 97.4'ü doldu. Üniversiteye tahsis edilen 1450 kontenjanın 1411'i öğrenciler tarafından tercih edildi. Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş, tercih ettikleri bölümlere yerleşen öğrencileri tebrik etti ve kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağını açıkladı.

  • Son Dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı
    19 Ağu Son Dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı

    Son dakika: 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.

  • 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.
    19 Ağu 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.

    2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.

  • ÖSYM, İngilizce Yeterlilik Testi'nin Pilot Uygulamasını Gerçekleştirdi
    10 Ağu ÖSYM, İngilizce Yeterlilik Testi'nin Pilot Uygulamasını Gerçekleştirdi

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, uluslararası alanda geçerliliği hedeflenen 'Elektronik İngilizce Yeterlilik Testi'nin (e-TEP) pilot uygulamasını Ankara'da gerçekleştirdi. Sınavda adayların İngilizce okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerileri ölçüldü. Sınavın hedef kitlesi YDS ve e-YDS gibi sınavlardan 70 puan üstü alan ve genel İngilizce seviyesi B2 olan kişilerdir. Sınavın uluslararası alanda geçerliliği bulunan TOEFL ve IELTS gibi sınavlarla aynı saygınlığa ulaşması hedeflenmektedir. Sınav, halihazırda yürütülen sınavların yerine geçmeyecek, ayrı bir İngilizce testi olarak uygulanacaktır.

  • ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS tercih sürecinin bugün sona ereceğini açıkladı
    08 Ağu ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS tercih sürecinin bugün sona ereceğini açıkladı

    ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecinin bugün sona ereceğini belirterek, adaylardan tercih işlemlerini tamamlamalarını istedi. Ersoy, tercih sürecinin saat 23.59'da sona ereceğini hatırlatarak, adaylara son kontrollerini yapmalarını ve tercihlerini tamamlamalarını tavsiye etti.

  • 2023 KPSS ÖABT Sabah Oturumu Başladı
    06 Ağu 2023 KPSS ÖABT Sabah Oturumu Başladı

    ÖSYM tarafından yapılan 2023 KPSS ÖABT sabah oturumu başladı. Oturumda adaylara 75 soru için 150 dakika süre verildi. Öğleden sonra ise İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı yapılacak.

  • DOSYA HABER - Türkiye'nin ilk sanal ve artırılmış gerçeklik bölümü 'iş garantisi' veriyor
    02 Ağu DOSYA HABER - Türkiye'nin ilk sanal ve artırılmış gerçeklik bölümü "iş garantisi" veriyor

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yayımlanan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda, Türkiye'de ilk kez ön lisans düzeyinde öğrenci kabulü yapacak bölümler arasında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da (İÜC) açılan "Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Ön Lisans Programı"...

  • KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı
    30 Tem KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen 2023-Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı.

  • ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS sınavının amacını açıkladı
    29 Tem ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS sınavının amacını açıkladı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, KPSS sınavının amacının kamu kurumlarının ihtiyacı olan personeli sağlıklı, güvenli, geçerli, adil ve tutarlı bir şekilde belirlemek olduğunu söyledi. Ersoy, sınav öncesinde adaylarla ve salon görevlileriyle sohbet etti ve başarı diledi. KPSS Alan Bilgisi sınavının bugün ve yarın 9 farklı alanda, 3 ayrı oturumda uygulanacağını belirten Ersoy, 183 bin 252 adayın sınava gireceğini açıkladı. Sınav sürecinin 6 Ağustos'ta sona ereceğini ifade eden Ersoy, KPSS'ye 2 milyon 200 bin adayın başvurduğunu ve sınav sonuçlarının 25 Ağustos'ta ilan edileceğini belirtti.

  • KPSS Alan Bilgisi 1. Oturumu Başladı
    29 Tem KPSS Alan Bilgisi 1. Oturumu Başladı

    ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS'nin Alan Bilgisi 1. oturumu saat 10.15'te başladı. Sınav için okulların kapısı saat 10.00'da kapatıldı. İki aday 1 dakika geç kaldığı için içeri alınmadı. Sınava girecek olan adaylar çalışmalarını önemsemeli. 2. oturum saat 14.45'te, 3. oturum ise 30 Temmuz Pazar saat 10.15'te yapılacak.

  • KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
    27 Tem KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    KPSS sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin yaptığı açıklamada, 81 il ve Lefkoşa'da 105 sınav merkezinde yapılacak Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 924 bin 168, Eğitim Bilimleri oturumuna 572 bin 20 adayın başvurduğunu belirtti.

  • YKS Tercihleri Başladı Mı?
    27 Tem YKS Tercihleri Başladı Mı?

    2023-2024 YKS tercih kılavuzuna göre YKS tercihleri bugün başladı. Adaylar, http://ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden tercih işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. Tercih işlemleri 8 Ağustos 2023 Salı günü sona erecek. Yerleştirme işlemlerinin ardından adaylar, ÖSYM internet sitesi üzerinden yerleştiği üniversite ve bölümü öğrenebilir. Kayıt işlemleri ise e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilir.

  • KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
    26 Tem KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

    ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları açıklandı. Tercih işlemleri 13 Temmuz'da tamamlanan bazı kamu ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM'nin internet sitesine tıklayabilirsiniz.

  • KPSS yerleştirme sonuçları belli oldu
    26 Tem KPSS yerleştirme sonuçları belli oldu

    Kamu Personel Seçme Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara ÖSYM'nin sitesinden erişebilecek.

  • KPSS Adaylarına Trafik Desteği
    23 Tem KPSS Adaylarına Trafik Desteği

    ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavı için Aydın'da trafik ekipleri, öğrencilerin sınav merkezlerine güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için önlemler aldı.

  • KPSS Lisans sınavı başladı
    23 Tem KPSS Lisans sınavı başladı

    ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu başladı. Sınavda adaylara 130 dakika süre verilecek. Nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak. Toplamda 924 bin aday sınava girecek. Sonuçlar 25 Ağustos'ta açıklanacak.

  • İzmir'den YKS'de Yabancı Dil Testinde 3 Birinci
    20 Tem İzmir'den YKS'de Yabancı Dil Testinde 3 Birinci

    ÖSYM tarafından yapılan YKS sonuçlarına göre, İzmir'den 3 öğrenci yabancı dil testinde Türkiye birincisi oldu. İzmir Atatürk Lisesi, Özel Buca Doğa Fen ve Teknoloji Lisesi ve Özel Takev Anadolu Lisesi öğrencileri başarılarıyla dikkat çekti. Üniversite tercihleri ise 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

  • TYT'de 120 soruya doğru cevap veren öğrenci birinci oldu
    20 Tem TYT'de 120 soruya doğru cevap veren öğrenci birinci oldu

    ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2023-YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) alanında 120 soruya da doğru cevap veren Harun Durak, birinci olan isimler arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyor. Bor ilçesinden mezun olan Durak, bilgisayar mühendisliği okumak istiyor. Ailesi ve öğretmenleri gururlanırken, Durak, birinciliğin güzel bir duygu olduğunu belirterek, başarısıyla gururlandığını söyledi. Baba Seyfi Durak, oğlunun başarısından çok mutlu olduğunu ve gururlandığını dile getirirken, anne Esra Durak ise oğlunun azmine hayran olduğunu belirtti.

  • 2023-YKS Sonuçları Açıklandı
    20 Tem 2023-YKS Sonuçları Açıklandı

    ÖSYM Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023-YKS'nin sonuçları açıklandı. Başkan Bayram Ali Ersoy, adayların sonuçlara https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabileceklerini belirtti. Ersoy, başarılarının devamını dileyerek adayları tercih sürecine hazırlanmaları konusunda uyardı. Aday sayısının rekor kırdığı sınavda, sayısal alanda iki aday birincilik paylaştı. Ersoy, birincileri tebrik ederek gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu vurguladı.

  • ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarının ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığını bildirdi
    20 Tem ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarının ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığını bildirdi

    ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarının ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığını bildirdi.

  • YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri
    20 Tem YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri

    3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı 2023-YKS sonuçları ÖSYM'nin internet adresinden açıklandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

  • ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.
    20 Tem ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

    ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

  • YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TYT-AYT Sonuçları Ne Zaman Sorgulanabilir?
    19 Tem YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TYT-AYT Sonuçları Ne Zaman Sorgulanabilir?

    YKS sonuçları ve TYT-AYT sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. TYT-AYT sonuçları ise henüz duyurulmadı. Sonuçları sorgulamak için öğrenciler, ÖSYM'nin internet sitesini kullanabilirler.

  • DGS'ye geç kalanlar kapıdan döndü
    16 Tem DGS'ye geç kalanlar kapıdan döndü

    ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'na geç kalan adaylar salona alınmadı. 464 bin 281 adayın katıldığı sınavda, bazı öğrenciler ulaşım sorunu ve kimliklerini unutma gibi nedenlerle salona giremedi. Sınav sonuçları ise 11 Ağustos'ta açıklanacak.

  • ÖSYM Başkanı Ersoy: 'ÖSYM, adaletin tesis edildiği yerdir'
    14 Tem ÖSYM Başkanı Ersoy: 'ÖSYM, adaletin tesis edildiği yerdir'

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin kimsenin ayrıcalıklı olmadığının, hak edenin hakkını alacağının en büyük teminatı olduğunu belirterek, adaletin tesis edildiği yer olduğunu söyledi. Ersoy, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yedinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konferansta konuşma yaptı.

  • ÖSYM Başkanı: ÖSYM, adaletin tesis edildiği yerdir
    14 Tem ÖSYM Başkanı: ÖSYM, adaletin tesis edildiği yerdir

    ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin 'Türkiye Yüzyılı' bilinciyle üzerine düşeni en etkin biçimde yerine getirmek için özveriyle çalıştığını belirtti. ÖSYM'nin kimsenin ayrıcalıklı olmadığının, hak edenin hakkını alacağının en büyük teminat olduğunu vurguladı. 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Ersoy, Türkiye'nin devleti ve milletiyle omuz omuza vererek hain girişime karşı koyduğunu ve bu direnişin tüm dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Ayrıca, darbe girişiminden sonra Türkiye'nin tüm kurumlarıyla birlikte kısa bir zamanda toparlandığını ve ÖSYM'nin de üzerine düşeni en etkin biçimde yerine getirmek için özveriyle çalıştığını söyledi.

  • ÖSYM Başkanı: Adaletin tesis edildiği yeriz
    14 Tem ÖSYM Başkanı: Adaletin tesis edildiği yeriz

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 'Türkiye Yüzyılı' bilinciyle üzerine düşeni en etkin biçimde yerine getirmek için özveriyle çalıştıklarını belirterek, ÖSYM'nin kimsenin ayrıcalıklı olmadığının, hak edenin hakkını alacağının en büyük teminatı olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin 7'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Ersoy, Türkiye'nin darbe girişiminden sonra tüm kurumlarıyla birlikte kısa bir zamanda toparlandığını ve ÖSYM'nin bu süreçte sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı.

  • YKS Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanır?
    14 Tem YKS Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanır?

    YKS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. YKS sınavı ise 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tercih süreci ise sonuçların açıklanmasının ardından başlayacak.

  • YKS'ye giren en genç ve en yaşlı aday ÖSYM'de bir araya geldi
    21 Haz YKS'ye giren en genç ve en yaşlı aday ÖSYM'de bir araya geldi

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren en genç aday Sümeyye Gümüş ve en yaşlı aday Müfit Öner, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ile bir araya geldi. Başkan Ersoy, iki adayı da tebrik ederek, Öner'in 89 yaşında sınava başvurmasının bilginin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Gümüş ise Ankara Üniversitesi Yazılım Mühendisliği okumak istediğini belirtti.

  • ÖSYM Başkanı, 89 yaşındaki en yaşlı ve 15 yaşındaki en genç üniversite adaylarıyla buluştu
    21 Haz ÖSYM Başkanı, 89 yaşındaki en yaşlı ve 15 yaşındaki en genç üniversite adaylarıyla buluştu

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 YKS'ye giren en yaşlı üniversite adayı Müfit Öner (89) ve en genç aday Sümeyye Gümüş (15) ile bir araya geldi. Ersoy, Öner'i azminden ötürü tebrik ederken, Gümüş'ün teknolojik faaliyetleri ileriye taşıyacağına inandığını belirtti. Her iki adayla da fotoğraf çektiren Ersoy, hediye takdim etti.

  • AA, ÖSYM'nin YKS için yürüttüğü 'yüksek güvenlikli sınav operasyonu'nu adım adım görüntüledi
    20 Haz AA, ÖSYM'nin YKS için yürüttüğü "yüksek güvenlikli sınav operasyonu"nu adım adım görüntüledi

    Anadolu Ajansı (AA), bu yıl 3,5 milyonun üzerinde adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ÖSYM'nin uyguladığı sınav güvenlik önlemlerini Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'daki ekipleriyle dakika dakika takip etti.

  • YKS sınavının tamamlanmasıyla birlikte, 45 gün dış dünyayla bağlantısını kesen 110 ÖSYM personeli aileleriyle buluştu
    19 Haz YKS sınavının tamamlanmasıyla birlikte, 45 gün dış dünyayla bağlantısını kesen 110 ÖSYM personeli aileleriyle buluştu

    YKS sınavı için soru havuzlarının kriptolu sistemlerinin oluşturulması amacıyla hazırlanan ÖSYM merkezindeki 110 personel, mayıs ayının ilk haftasından itibaren yaklaşık 1,5 ay boyunca dış dünya ile iletişim kurmadan çalıştı. Kapalı matbaa sürecinin tamamlanmasıyla birlikte personel aileleriyle buluştu. Kavuşma anı, Babalar Günü'ne denk geldi.

  • CHP Milletvekili Ali Gökçek, ÖSYM sınav görevlilerine ödenen ücretleri Meclis gündemine taşıdı
    18 Haz CHP Milletvekili Ali Gökçek, ÖSYM sınav görevlilerine ödenen ücretleri Meclis gündemine taşıdı

    CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda görev yapan kamu personeline ödenen ücretleri Meclis gündemine taşıdı. Gökçek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, sınav görevlilerine ödenecek ücretin ne kadar olduğunu, ücretin belirlenirken hangi kriter ve kıstasların göz önünde bulundurulduğunu, ücretin kim ya da kimler tarafından belirlendiğini, sınav görevi ücretlerinin ne zaman güncellendiğini ve düzenli aralıklarla güncellenip güncellenmeyeceğini sordu. Gökçek ayrıca, öğretmenlere sınav görevi almaları yönünde baskı yapıldığı iddialarını da gündeme getirdi.

  • YKS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? 2023 YKS Ne Zaman?
    18 Haz YKS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? 2023 YKS Ne Zaman?

    YKS sınavına az bir süre kala öğrenciler ve veliler YKS sınava giriş belgesi nereden ve nasıl alınır araştırması yapıyor. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

  • ÖSYM YKS'nin ilk oturumu tamamlandı
    17 Haz ÖSYM YKS'nin ilk oturumu tamamlandı

    ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sona erdi. Sınava giren öğrencilerin bazıları geç kalmaları nedeniyle sınava alınmadı. Sınavdan çıkan öğrencilerin bazıları zorlandıklarını söylerken, bazıları ise kolay olduğunu belirtti. Milli voleybolcu Zeynep Palabıyık sınavın normal ve rahat geçtiğini söylerken, sınavdan çıkan diğer öğrenciler de farklı görüşlerini dile getirdi. Sınava hazırlık süreci kısa olan öğrenciler de sınavın zorluğundan bahsettiler.

  • Başkent'te üniversite sınavının 1. oturumu sona erdi
    17 Haz Başkent'te üniversite sınavının 1. oturumu sona erdi

    ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 3 milyon 527 bin 466 adayın katılımıyla Ankara ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınavda 120 soru soruldu ve 165 dakika süren sınavda 465 bin 18 kişi görev aldı. Adaylar sınavın kolay geçtiğini belirtirken, YKS'nin ikinci oturumu olan AYT ve üçüncü oturumu YDT ise yarın yapılacak.

  • YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi
    17 Haz YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi

    ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 3 milyon 527 bin 466 adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Sınavda 120 soru soruldu ve 165 dakika süren sınavda 465 bin 18 kişi görev aldı. Adaylar sınavın güzel geçtiğini belirtirken, sınavın ikinci oturumu olan AYT ve üçüncü oturumu YDT ise yarın yapılacak.

  • Yurt genelinde YKS heyecanı başladı
    17 Haz Yurt genelinde YKS heyecanı başladı

    Yurt genelinde YKS heyecanı başladı Yurt genelinde ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu başladı Ordu'da üniversite hayali kuran binlere genç ve yetişkin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi.

  • Bursa'da YKS Sınavına Geç Kalmak Gözyaşlarına Neden Oldu
    17 Haz Bursa'da YKS Sınavına Geç Kalmak Gözyaşlarına Neden Oldu

    Bursa'da Yükseköğretim Kurumları Sınavına geç kalan öğrencilerin sınav için ayrıca sınav vermesi kameralara yansıdı. Sınava yetişmek için koşuşturan öğrencilerin yanında cep telefonu getirenler telefonlarını sınav süresince emanet bırakabilecek birilerini aradı. Sınava gireceği okulu tespit etmeyen öğrenciler okulları karıştırdı. Okul önünde toplanan veliler ise koşmaktan yorgun düşüp aynı zamanda sınava yetişebilmek için saniyelerle yarışan gençlere destek verdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17-18 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na 3 milyon 527 bin 463 adayın başvurduğunu açıkladı.

  • Yurt genelinde YKS heyecanı başladı
    17 Haz Yurt genelinde YKS heyecanı başladı

    Yurt genelinde YKS heyecanı başladı Yurt genelinde ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu başladı Kastamonu'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren öğrenciler ve aileleri sınav heyecanı yaşadı.

  • Alaşehir'de ilk kez üniversite sınavı yapıldı
    17 Haz Alaşehir'de ilk kez üniversite sınavı yapıldı

    Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ilk defa Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapıldı. 17 merkezde, 3 bin 250 aday sınava girdi. ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne Alaşehir'de 17 merkezde, 3 bin 250 aday katıldı. Sınavda 470 öğretmen ve idareci görev yaptı.

Advertisement