Son dakika Ösym haberleri, Ösym son dakika, son dakika Ösym

Son Dakika Ösym Haberleri

  • Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı
    21 Mar Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 3 Mart 2024'te yapılan 2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçlarını açıkladı. Sınav sonuçlarına ÖSYM sitesinden erişilebiliyor.

  • YKS başvuruları başladı! Sınav ücretleri belli oldu
    01 Şub YKS başvuruları başladı! Sınav ücretleri belli oldu

    YKS başvuruları başladı! Tek oturum sınav ücreti 295 TL, üç oturum 885 TL oldu

  • Son Dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı
    19 Ağu Son Dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı

    Son dakika: 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.

  • YKS Tercihleri Başladı Mı?
    27 Tem YKS Tercihleri Başladı Mı?

    2023-2024 YKS tercih kılavuzuna göre YKS tercihleri bugün başladı. Adaylar, http://ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden tercih işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. Tercih işlemleri 8 Ağustos 2023 Salı günü sona erecek. Yerleştirme işlemlerinin ardından adaylar, ÖSYM internet sitesi üzerinden yerleştiği üniversite ve bölümü öğrenebilir. Kayıt işlemleri ise e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilir.

  • Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları belli oldu
    24 Tem Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları belli oldu

    Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler tercih sonuçlarını MEB'in internet sitesinden öğrenebilecek.

  • KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
    23 Tem KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    KPSS sınav sonuçları, 25 Ağustos'ta açıklanacak. Sınava 924 bin 168 aday başvurdu ve 572 bin 20 aday Eğitim Bilimleri oturumuna katıldı.

  • KPSS Lisans sınavı başladı
    23 Tem KPSS Lisans sınavı başladı

    ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu başladı. Sınavda adaylara 130 dakika süre verilecek. Nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak. Toplamda 924 bin aday sınava girecek. Sonuçlar 25 Ağustos'ta açıklanacak.

  • YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri
    20 Tem YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri

    3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı 2023-YKS sonuçları ÖSYM'nin internet adresinden açıklandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

  • YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TYT-AYT Sonuçları Ne Zaman Sorgulanabilir?
    19 Tem YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TYT-AYT Sonuçları Ne Zaman Sorgulanabilir?

    YKS sonuçları ve TYT-AYT sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. TYT-AYT sonuçları ise henüz duyurulmadı. Sonuçları sorgulamak için öğrenciler, ÖSYM'nin internet sitesini kullanabilirler.

  • YKS Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanır?
    14 Tem YKS Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanır?

    YKS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. YKS sınavı ise 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tercih süreci ise sonuçların açıklanmasının ardından başlayacak.

  • KPSS 2023/1 Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?
    06 Tem KPSS 2023/1 Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

    KPSS 2023/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? araştırılıyor. Adaylar KPSS tercihlerini ne zaman yapacak ve nasıl yapılır merak ediliyor. KPSS 2023/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? Detaylar haberimizdedir… Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, 'Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik' hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/1 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Adaylar tercihlerini, 6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 6 Temmuz 2023 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 13 Temmuz 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2023/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

  • YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023 YKS Açıklandı Mı?
    22 Haz YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023 YKS Açıklandı Mı?

    ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS (TYT- AYT) sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu gündemde. 2023-YKS 1. Oturum (TYT), 2023-YKS 2. Oturum (AYT) ve 2023-YKS 3. Oturum (YDT) sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. YKS sonuçları sorgulama ekranı için haberimizi inceleyebilirsiniz.

  • YKS sınavının tamamlanmasıyla birlikte, 45 gün dış dünyayla bağlantısını kesen 110 ÖSYM personeli aileleriyle buluştu
    19 Haz YKS sınavının tamamlanmasıyla birlikte, 45 gün dış dünyayla bağlantısını kesen 110 ÖSYM personeli aileleriyle buluştu

    YKS sınavı için soru havuzlarının kriptolu sistemlerinin oluşturulması amacıyla hazırlanan ÖSYM merkezindeki 110 personel, mayıs ayının ilk haftasından itibaren yaklaşık 1,5 ay boyunca dış dünya ile iletişim kurmadan çalıştı. Kapalı matbaa sürecinin tamamlanmasıyla birlikte personel aileleriyle buluştu. Kavuşma anı, Babalar Günü'ne denk geldi.

  • YKS Tercih Kılavuzu Açıklandı Mı 2023? YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? TYT-AYT Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı!
    19 Haz YKS Tercih Kılavuzu Açıklandı Mı 2023? YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? TYT-AYT Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı!

    17 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2023-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarına 18 Haziran 2023 tarihinde saat 18.00'den itibaren erişilebilecektir. YKS sınav sonuçları ise 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacaktır. Detaylar haberimizdedir.

  • YKS Türkçe Testinde Çıkan 'Eyfel Kulesi' Sorusu ve Cevabı
    19 Haz YKS Türkçe Testinde Çıkan 'Eyfel Kulesi' Sorusu ve Cevabı

    YKS sınavında TYT Türkçe Testinde çıkan 'eyfel kulesi' sorusu adaylar tarafından zorlanıldığı gündeme geldi. YKS 'eyfel kulesi' sorusu nedir, cevabı ne? Soruların cevapları ve çözümleri haberimizde yer alıyor.

  • YKS 2023 Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı
    19 Haz YKS 2023 Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı

    ÖSYM tarafından düzenlenen YKS (TYT-AYT) sınavının kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. Sınav sonuçları ise 20 Temmuz'da açıklanacak.

  • YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mı?
    13 Haz YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mı?

    YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? ÖSYM giriş belgesi renksiz olur mu? YKS giriş belgesi siyah beyaz olur mu? Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

  • Bugün Hangi Sınav Var? 10 Haziran Cumartesi Günü Sınav Takvimi
    10 Haz Bugün Hangi Sınav Var? 10 Haziran Cumartesi Günü Sınav Takvimi

    Bugün hangi sınav var? 10 Haziran Cumartesi günü sadece Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/7 İngilizce) sınavı yapılacak. ÖSYM'nin takvimine göre bugün başka bir sınav bulunmamaktadır. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini Sınava Giriş Belgesi'nden öğrenebilirler.

  • 2023-DUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023-DUS 1.Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı Mı? 2023-DUS Sonuç Sorgulama Ekranı!
    05 Haz 2023-DUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023-DUS 1.Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı Mı? 2023-DUS Sonuç Sorgulama Ekranı!

    ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DUS sonuçları ne zaman gerçekleştirecek merak ediliyor. DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023-DUS 1.Dönem sınav sonuçları açıklandı mı? 2023-DUS sonuç sorgulama ekranı! konuları gündeme geliyor. Detaylar haberimizdedir…

  • TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı!
    02 Haz TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı!

    TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı! konuları sıkça araştırılıyor. 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı tercih işlemleri ne zaman, tarihi belli oldu mu soruları merak ediliyor. Peki, TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı!

  • DGS BAŞVURU 2023: DGS başvuru başladı mı, nereden başvurulur? DGS başvuru ekranı!
    26 May DGS BAŞVURU 2023: DGS başvuru başladı mı, nereden başvurulur? DGS başvuru ekranı!

    2023 DGS başvuru tarihleri araştırılıyor. Dikey Geçiş Sınavı için başvurular başladı mı ve nereden başvurulur merak ediliyor. DGS başvuru ekranı ve DGS 2023 başvuru konuları araştırılıyor. Peki, DGS 2023 başvuru! DGS başvuru başladı mı, nereden başvurulur? DGS başvuru ekranı!

  • DGS başvuru başladı mı 2023? DGS başvuru nereden yapılır? DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ne zaman son?
    26 May DGS başvuru başladı mı 2023? DGS başvuru nereden yapılır? DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ne zaman son?

    Üniversite eğitimine 2 yıllık olarak başlayan öğrencilerin DGS sınavı ile 4 yıllık üniversite eğitimine bağlama amacıyla girdiği DGS sınavının başvuru tarihleri merak ediliyor. Arama motorlarında ise DGS başvuru başladı mı 2023? DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ne zaman son? soruları aratıldı.

  • YKS seçim için konuşulan tarih ile çakışınca ÖSYM duyuruyu kaldırdı
    25 Kas YKS seçim için konuşulan tarih ile çakışınca ÖSYM duyuruyu kaldırdı

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının 17-18 Haziran'da yapılacaktı. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ve AK Parti kanadından seçim tarihi için daha önce 18 Haziran'ın dillendirilmesi kafaları karıştırdı. ÖSYM ise sınav takvimi duyurusunu siteden kaldırdı.

  • 2023 YKS oturumları 17-18 Haziran'da yapılacak
    24 Kas 2023 YKS oturumları 17-18 Haziran'da yapılacak

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları 17-18 Haziran 2023'te gerçekleştirilecek.

  • KPSS sonuçları açıklandı!
    21 Eki KPSS sonuçları açıklandı!

    18 Eylül'de yapılan ve merakla açıklanması beklenen KPSS 2022 sonuçları açıklandı! ÖSYM sonuç ekranı için işte detaylar...

  • İptal edilen KPSS, bugün tekrar yapılıyor!
    18 Eyl İptal edilen KPSS, bugün tekrar yapılıyor!

    ÖSYM tarafından soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilen KPSS oturumları bugün tekrar yapılacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15'te, Eğitim Bilimleri oturumu 14.45'te başlayacak.

  • KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? KYK bursuna 2022 - 2023 zam geldi mi?
    17 Ağu KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? KYK bursuna 2022 - 2023 zam geldi mi?

    Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından KYK kredi ve burs ücretlerini araştırmaya başlayan üniversite adayları "KYK kredi ve bursu ne kadar oldu, zam geldi mi?" sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? KYK bursuna 2022 - 2023 zam geldi mi?

  • MEB Sınav görevli ücretleri ne kadar? Sınavda yer alan görevli ücretleri kaç para?
    15 Ağu MEB Sınav görevli ücretleri ne kadar? Sınavda yer alan görevli ücretleri kaç para?

    Sınavlarda görev alan yetkili personellere ödenecek olan ücretler oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki MEB Sınav görevli ücretleri ne kadar? Sınavda yer alan görevli ücretleri kaç para?

  • YKS 2022 Taban puanları açıklandı mı? 2022 YKS Taban puanları ve üniversite sıralamaları belli oldu mu?
    15 Ağu YKS 2022 Taban puanları açıklandı mı? 2022 YKS Taban puanları ve üniversite sıralamaları belli oldu mu?

    YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte birçok adayın merak ettiği sorular arasında yer alan YKS 2022 taban puanları açıklandı mı? Sorusu birçok kişi tarafından sorulmakta. Peki YKS 2022 Taban puanları açıklandı mı? 2022 YKS Taban puanları ve üniversite sıralamaları belli oldu mu?

  • Üniversite kayıt için gerekli belgeler! Üniversite kayıt için ne gerekli?
    15 Ağu Üniversite kayıt için gerekli belgeler! Üniversite kayıt için ne gerekli?

    2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Kurumlarımızın kontenjanlarının %99'u doldu. Sonuçlara göre puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti." dedi. Peki, Üniversite kayıt için gerekli belgeler! Üniversite kayıt için ne gerekli?

  • 'Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz' ne demek?
    15 Ağu "Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz" ne demek?

    2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklanırken bazı adaylar "Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz" ifadesi ile karşılaştı. Peki, "Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz" ne demek?

  • Üniversite kayıtları online oluyor mu?
    15 Ağu Üniversite kayıtları online oluyor mu?

    2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Kurumlarımızın kontenjanlarının %99'u doldu. Sonuçlara göre puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti." dedi. Peki, Üniversite kayıtları online oluyor mu?

  • Üniversite kayıtları online oluyor mu? Üniversitelerde online kayıt yapmak mümkün mü? Üniversite elektronik kayıt nedir?
    15 Ağu Üniversite kayıtları online oluyor mu? Üniversitelerde online kayıt yapmak mümkün mü? Üniversite elektronik kayıt nedir?

    YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birçok öğrencinin merak ettiği sorulardan bir tanesi de Üniversite kayıtları online oluyor mu? Sorusu oldu. Peki Üniversite kayıtları online oluyor mu? Üniversitelerde online kayıt yapmak mümkün mü? Üniversite elektronik kayıt nedir?

  • ÖSYM çöktü mü? ÖSYM (AİS) sitesi sınav sonucu sorgulama ekranı neden açılmıyor?
    15 Ağu ÖSYM çöktü mü? ÖSYM (AİS) sitesi sınav sonucu sorgulama ekranı neden açılmıyor?

    YKS tercihlerinin açıklanmasının ardından sonuçların yer aldığı sitelere şuanlık giriş yapılamıyor. ÖSYM çöktü diyemeyiz aslında site erişime açık. Fakat çok yoğunluk olduğundan şuanda giriş yapılamıyor.ÖSYM çöktü mü? ÖSYM (AİS) sitesi sınav sonucu sorgulama ekranı neden açılmıyor?

  • 2022 YKS tercih sonuçları sorgulama linki! YKS sonuçları açıklandı mı 2022?
    15 Ağu 2022 YKS tercih sonuçları sorgulama linki! YKS sonuçları açıklandı mı 2022?

    Son Dakika: YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? sorusu tüm adayların gündeminde yer almakta. Peki, YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM ile YKS tercihleri yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 AİS ÖSYM ile YKS tercihleri ve üniversite tercihleri sorgulama ekranı! 2022 YKS tercih sonuçları sorgulama linki! YKS sonuçları açıklandı 2022? Nereye yerleştim? Yerleştirme sonuçlarına nasıl bakabilirim? ÖSYM tercih sonuçları sorgulama! İşte detaylar haberi

  • ÖSYM şifremi unuttum, güvenlik sorusunu hatırlamıyorum! ÖSYM şifremi unuttum, ne yapabilirim?
    15 Ağu ÖSYM şifremi unuttum, güvenlik sorusunu hatırlamıyorum! ÖSYM şifremi unuttum, ne yapabilirim?

    Öğrenciler ÖSYM şifresini unuttuğu için sisteme giriş yapamıyor. Bu haberimizde ÖSYM şifremi unuttum ne yapacağım? ÖSYM şifremi unuttum, güvenlik sorusunu hatırlamıyorum ne yapacağım sorularını cevaplayacağız. Detaylar haberimizde… Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

  • Barajsız ilk üniversite sınavı! Yeni uygulama ile bir net yapan aday da tercih yapabilecek
    18 Haz Barajsız ilk üniversite sınavı! Yeni uygulama ile bir net yapan aday da tercih yapabilecek

    YKS'nin ilk oturumu olan TYT, bu sabah 10.15'te başlayıp 13.00 itibarıyla sonlandı. 3 milyondan fazla adayın katıldığı TYT, barajın kaldırılmasının ardından yapılan ilk sınav olma özelliği taşırken; artık sınava giren ve 1 net yapan tüm adaylar üniversite tercihi yapabilecek.

  • Son Dakika: Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı
    27 Ara Son Dakika: Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı

    Son dakika: Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, ağırlığı hemşirelerden oluşan 20 bin sağlık personelinin atamasının yapılacağını duyurmuştu. Yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin resmi hesabından bakabiliyor.

  • Adalet bölümü kapandı mı? Adalet bölümü taban puanları 2021!
    28 Tem Adalet bölümü kapandı mı? Adalet bölümü taban puanları 2021!

    26 - 27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2021-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. 2021 YKS tercih! YKS tercih robotu sorgulama! Adalet bölümü kapandı mı? Adalet bölümü

  • KPSS sınav yerleri açıklandı mı? KPSS lisans giriş yerleri ne zaman açıklanacak?
    26 Tem KPSS sınav yerleri açıklandı mı? KPSS lisans giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

    KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri sınavı, 1 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak. KPSS giriş belgeleri! KPSS giriş! KPSS 2021! KPSS giriş yerleri! KPSS sınav yerleri açıklandı mı? KPSS lisans giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

  • ÖSYM sınavları ve ALES ertelendi mi? Cevap İçişleri Bakanlığı genelgesinden geldi
    27 Nis ÖSYM sınavları ve ALES ertelendi mi? Cevap İçişleri Bakanlığı genelgesinden geldi

    Türkiye'de artan vakalar ve vefatların ardından 17 günlük tam kapanmaya geçildi. Bu kapsamda online eğitime geçilirken ÖSYM'nin yaptığı sınavların ertelenip ertelenmediği merak konusu oldu. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde ÖSYM sınavları ve ALES'e girecekler sokak kısıtlamasından muaf tutuldu. Bu kararla sınavların ertelenmediği netleşti.

  • Denizlili Öğretmen Haklı Çıktı, Ygs'de Soru İptal Edildi
    24 Mar Denizlili Öğretmen Haklı Çıktı, Ygs'de Soru İptal Edildi

    Ösym, 13 Mart'ta gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Denizlili matematik öğretmeni Ali Kurt'un yaptığı itirazı kabul etti ve sorunun iptaline karar verdi.

  • YDS sınavı başvuruları, YDS başvuru tarih aralığı
    01 Şub YDS sınavı başvuruları, YDS başvuru tarih aralığı

    YDS sınavı başvuruları, YDS başvuru tarih aralığı. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 2016-YDS İlkbahar Dönemi başvuruları 3 Şubat Çarşamba günü başlıyor.

  • ÖSYS / YGS başvuru ve sınav tarihi 2016 işlemleri
    12 Eki ÖSYS / YGS başvuru ve sınav tarihi 2016 işlemleri

    ÖSYS / YGS başvuru ve sınav tarihi 2016 işlemleri. Seçmve ve Yerleştirme Sisteminin ilk adımı YGS başvuruları ve sınav tarihi ile ilgili detaylı bilgilendirme haberler.com adresinde.

  • Ösym yds başvuruları başladı, yds başvuru sayfası
    09 Tem Ösym yds başvuruları başladı, yds başvuru sayfası

    Ösym yds başvuruları başladı, yds başvuru sayfası üzerinden işlemler alınmaya başlandı. ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılan başvurular 23.07.2015 tarihinde gün bitimine kadar devam edecek. Ösym yds başvuru işlemleri için detaylı bilgilendirme haberler.com adresinde.

  • Üniversite Adaylarına Tercih Uyarısı
    06 Tem Üniversite Adaylarına Tercih Uyarısı

    Ösym tarafından yapılan sınavların tamamlanmasıyla birlikte üniversitede okumak isteyen öğrenciler için tercih dönemi başladı.

  • ÖSYM'den, YGS Sorularını Paylaşanlar Hakkında Yasal İşlem
    17 Mar ÖSYM'den, YGS Sorularını Paylaşanlar Hakkında Yasal İşlem

    ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na ilişkin sosyal medya hesaplarından soruları paylaşanlar hakkında yasal işlem başlattı.

  • KPSS-2014/2 Tercih ve Atama Sonuçları - Ösym
    26 Kas KPSS-2014/2 Tercih ve Atama Sonuçları - Ösym

    ÖSYM'den 2014 KPSS/2 tercih dönemi devam ediyor. KPSS tercihleri 17-26 Kasım arasında yapılacak. 2014/2 tercih ve atama sonuçları

  • Ösym, E-Yds İçin Deneme Sınavı Hazırladı
    13 Eki Ösym, E-Yds İçin Deneme Sınavı Hazırladı

    Bilgisayar üzerinden yapılan e YDS'ye girecek adaylar için hazırlanan deneme sınavına, ÖSYM'nin internet sayfasındaki bağlantıdan ulaşılabilecek.

  • Ösym, E-Yds İçin Deneme Sınavı Hazırladı
    13 Eki Ösym, E-Yds İçin Deneme Sınavı Hazırladı

    Bilgisayar üzerinden yapılan e YDS'ye girecek adaylar için hazırlanan deneme sınavına, ÖSYM'nin internet sayfasındaki bağlantıdan ulaşılabilecek.

  • Ösym: Yds'de Kopya Çekilmedi
    11 Eyl Ösym: Yds'de Kopya Çekilmedi

    ÖSYM, geçtiğimiz Pazar günü yapılan YDS'de kopya çekildiği yönündeki haberleri yalanlayarak, "Haberde söz konusu olan sınav binasında sınav sırasında herhangi bir kopya girişimi veya benzeri bir olumsuzluk söz konusu olmadığı gibi sınavın yürütülmesi ve sınav evrakının ÖSYM'den sınav merkezlerine oradan da tekrar ÖSYM merkezine iletilmesinde tüm süreç tamamı ile izlenerek ve kontrol altında sorunsuz yürütülmüştür" açıklamasında bulundu.

  • Ösym: Yds'de Kopya Çekilmedi
    10 Eyl Ösym: Yds'de Kopya Çekilmedi

    ÖSYM, geçtiğimiz Pazar günü yapılan YDS'de kopya çekildiği yönündeki haberleri yalanlayarak, "Haberde söz konusu olan sınav binasında sınav sırasında herhangi bir kopya girişimi veya benzeri bir olumsuzluk söz konusu olmadığı gibi sınavın yürütülmesi ve sınav evrakının ÖSYM'den sınav merkezlerine oradan da tekrar ÖSYM merkezine iletilmesinde tüm süreç tamamı ile izlenerek ve kontrol altında sorunsuz yürütülmüştür" açıklamasında bulundu.

  • Ösym: 'Tercih Süresi Uzatılmayacak'
    14 Tem Ösym: "Tercih Süresi Uzatılmayacak"

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 7 Temmuz 2014 tarihinde başlayan 2014-ÖSYS tercih işlemlerinin, 17 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’da sona ereceğini belirterek tercih sürelerin uzatılmayacağını açıkladı.

  • Ösym, Tercih Yapacak Üniversite Adaylarını Uyardı
    10 Tem Ösym, Tercih Yapacak Üniversite Adaylarını Uyardı

    ÖSYM, 2014-ÖSYS tercih seçiminde tercih robotu adı altında tercih destek hizmeti verdiğini iddia eden bazı İnternet sitelerinin, adayların TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini almak suretiyle adayların güvenlik ve gizliliğini tehdit edecek girişimlerde bulunabilecekleri hususunda tercih yapacak adayları uyardı.

  • 2014 LYS Sonuçları Belli Oldu
    28 Haz 2014 LYS Sonuçları Belli Oldu

    ÖSYM, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçları saat 01.30'da belli oldu.

  • Ösym: Öğretmenlik ve Din Hizmetlerinde Görev Almak İsteyenlerin de KPSS'ye Başvuru Yapmaları...
    02 May Ösym: Öğretmenlik ve Din Hizmetlerinde Görev Almak İsteyenlerin de KPSS'ye Başvuru Yapmaları...

    ÖSYM, bir lisans programından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylardan Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de 2014-KPSS'ye başvuru yapmalarının gerektiğini açıkladı.

  • Ösym, Yerleştirme Puan Kitabını Yayımladı
    21 Kas Ösym, Yerleştirme Puan Kitabını Yayımladı

    ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları ile ÖSYS ve Ağırlıklı ÖSYS Puanlarının Dağılımları kitabı yayımlandı

  • Ösym, Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Yaptı
    03 Kas Ösym, Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Yaptı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, açık uçlu sorularla deneme sınavı yaptı.

  • Ösym, Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Yaptı
    03 Kas Ösym, Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Yaptı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı: "Sınavda 30 açık uçlu ve 30 çoktan seçmeli olmak üzere 60 soru yer almıştır. Adaylara 120 dakika cevaplama süresi verilmiştir" "Bu sınavda açı...

  • Ösym, Yds Sorularının Yüzde 10'unu Yayımladı
    06 Eyl Ösym, Yds Sorularının Yüzde 10'unu Yayımladı

    YDS sorularının yüzde 10'u ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı

  • Ösym, Kural Dışına Çıkan 173 Kişiyi Kameralarda Yakaladı
    30 Ağu Ösym, Kural Dışına Çıkan 173 Kişiyi Kameralarda Yakaladı

    Geçen yıl ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda 28 bin 577 salon kamerayla kaydedildi ve kural dışı davranışta bulunan 173 adayın sınavı geçersiz sayıldı.

  • Ösym, 2014 Yılı Sınav Takvimini Açıkladı
    29 Ağu Ösym, 2014 Yılı Sınav Takvimini Açıkladı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2014 yılı sınav takvimini açıkladı.

  • Ösym, 39 Uzman Alacak
    19 Ağu Ösym, 39 Uzman Alacak

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 39 sözleşmeli uzman alınacak.

  • Ösym'den Lys Açıklaması
    12 Haz Ösym'den Lys Açıklaması

    ÖSYM, "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin iddiaların "gerçek dışı."

  • Ösym, 18 İlde Temsilcilik Açacak
    16 May Ösym, 18 İlde Temsilcilik Açacak

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin, 18 ilde temsilcilik açmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Ösym: Lys'ye Neden Başvurmadın?
    03 May Ösym: Lys'ye Neden Başvurmadın?

    ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakkı kazandığı halde başvuru yapmayan adaylara tele anket yöntemiyle neden başvuru yapmadıklarını soracak.

  • 'Ösym Sınav Yükünün Altından Kalkamıyor'
    25 Nis 'Ösym Sınav Yükünün Altından Kalkamıyor'

    Kamuda işe başlamak için ön şart olarak aranan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'de sistem değişikliği yaşanması adayları çileden çıkardı.

  • Ösym Başkanı Ygs'yi Değerlendirecek
    01 Nis Ösym Başkanı Ygs'yi Değerlendirecek

    Ösym Başkanı Prof.Dr.Ali Demir, basın toplantısında, Ygs ve son günlerdeki Ösym ile ilgili gelişmeleri değerlendirecek.

  • 'Ösym Durum Analizi ve İstişare Toplantısı'
    25 Şub "Ösym Durum Analizi ve İstişare Toplantısı"

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, "Bildiğiniz gibi üniversite giriş sistemi YÖK'ün kontörlü altında."

  • Ösym: Din Dersinden Muaf Olanlara Felsefe Sorusu Sorulacak(2/son)
    15 Şub Ösym: Din Dersinden Muaf Olanlara Felsefe Sorusu Sorulacak(2/son)

    ÖSYM, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilere YGS'de din dersi yerine Felsefe sorusu sorulacağını açıkladı.

  • Ösym: Din Dersinden Muaf Olanlara Felsefe Sorusu Sorulacak(1)
    15 Şub Ösym: Din Dersinden Muaf Olanlara Felsefe Sorusu Sorulacak(1)

    ÖSYM, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilere YGS'de din dersi yerine Felsefe sorusu sorulacağını açıkladı.(AYÇ/OE).

  • Ösym: Şırnak ve Hakkari İçin Ösys Başvuru Süresi Uzatılmayacak
    24 Oca Ösym: Şırnak ve Hakkari İçin Ösys Başvuru Süresi Uzatılmayacak

    ÖSYM, 2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari'de yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığını hatırlatarak, "Her iki il için de ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu"...

  • Öğretmenlik Alan Sınavı Adayları Şaşkın
    11 Oca Öğretmenlik Alan Sınavı Adayları Şaşkın

    Öğretmenlik Alan Sınavına hazırlanan adayların kafa karışıklığı sürüyor.

  • Ösym, Artık Üds ve KPDS Yapmayacak
    04 Oca Ösym, Artık Üds ve KPDS Yapmayacak

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yıldan itibaren yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik olarak sadece Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı'nı (YDS) yapacağını, ÜDS ve KPDS gibi diğer yabancı dil seviye belirleme...

  • 'Ösym Durum Analizi Toplantısı'
    22 Ara "Ösym Durum Analizi Toplantısı"

    Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof.Dr.(LYS-4) 8 soru yöneltileceğini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bu soruların sayısının artmasına yönelik bir çalışmamız yok" dedi."ÖSYM Durum Analizi Toplantısı" için Sakarya...

  • Ösym, Özel Güvenlik Hizmeti İhalesini İptal Etti
    07 Ara Ösym, Özel Güvenlik Hizmeti İhalesini İptal Etti

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, özel güvenlik hizmeti için yapılacak ihaleyi iptal etti.

  • Ösym 36 Uzman Yardımcısı Alacak
    29 Kas Ösym 36 Uzman Yardımcısı Alacak

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak.

  • KPSS Şebekesine 6 Tutuklama
    16 Kas KPSS Şebekesine 6 Tutuklama

    İzmir Emniyet Müdürlüğü Temmuz ayında Ösym'nin düzenlediği LYS, UDS, KPDS ve özellikle de KPSS sınavlarında usulsüzlük yapıldığını tespit edince harekete geçti.

  • KPSS Adaylarına İl Dışı Sürprizi
    16 Eyl KPSS Adaylarına İl Dışı Sürprizi

    Ösym, 23 Eylül'de yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) içen Adapazarı'ndan başvuran Aykut Turhan ve Muhammet Diler'e, sınav yeri olarak İstanbul'daki iki okulu bildirdi.

  • Chp'li Sarı: 'Ösym Başkanı Derhal Görevden Alınmalı'
    06 Eyl Chp'li Sarı: "Ösym Başkanı Derhal Görevden Alınmalı"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, Hükümet tarafından derhal görevden alınması gerektiğini belirtti.

Advertisement